DIICOT renunță la ancheta împotriva lui Darius Vâlcov

Narcis Popa |
Data publicării:

Procurorii au decis să renunţe la ancheta care-l viza pe Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, care a postat pe Facebook, în august 2018, protocolul dintre SRI și Parchetul General. În dosar era cercetată fapta de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

DIICOT a renunţat la cercetarea în dosarul în care Darius Vâlcov era cercetat după ce a publicat în august 2018, pe pagina sa de Facebook, protocolul din 2016 încheiat între Parchetul General şi SRI, au precizat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Dosarul a fost deschis la sesizarea SRI.

Darius Vâlcov, fost consilier al Vioricăi Dăncilă atunci când era premier, era cercetat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

Vâlcov chiar a fost pus sub control judiciar, însă a scăpat de măsură.

Procurorii au renunţat la anchetă la finele lunii februarie, în baza articolului care spune că ei pot lua această decizie dacă nu există un interes public în urmărirea penală.

La scurt timp după apariţia în 2018, pe site-ul PÎCCJ a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi documentul nu mai producea efecte, aşa cum au anunţat SRI şi Parchetul General, el era un document secret. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel