Diaspora înapoi acasă. Erich Mocanu, Liga+: "Asta trebuie să facă Guvernul României"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Se apropie Alegerile Europarlamentare și apar și tot felul de idei. Una din ele este "Cum să aducem Românii plecați, acasă". Erich Mocanu, președinte Liga+, partidul românilor din Germania, comentează inițiativele politicienilor în prag de alegeri. 

Erich Mocanu, președinte Liga+, partidul românilor din Germania, comentează una din temele populare ale politicienilor în prag de alegeri: "cum să aducem românii din Diaspora acasă".

"Ca de fiecare dată când se apropie unele alegeri, politicienii și partidele caută tot mai mult sa ajungă între cetățeni și să facă proiecte legislative pentru cetățeni. Din păcate, sunt doar minciuni și aberații, dacă stăm și îi ascultăm ce au de spus, au doar idei dar fără ceva concret (vânzători de iluzii).

În ultimele luni, văd tot felul de proiecte cum să aducem românii plecați în străinătate înapoi acasă.

Această temă este una foarte simplă și se poate rezolva în 24 de ore.

După cum știm cu toții, la ora actuală, salariul minim pe economie este în România 2080 lei/brut, echivalent cu aproximativ 1263 lei/net. În schimb, produsele pe care fiecare persoană le cumpără pentru a trăii, sunt la prețurile țărilor de top.

Ex. Germania: salariul minim pe economie în 2019 este de 9,19 €/brut. La 167 ore de munca, salariul brut este de 1534 € = 1147 €/net.

Rezumat: Dacă muncim în Germania avem 1147 euro în buzunar lună de lună, iar dacă muncim în România avem 1263 lei, iar prețurile la lapte, brânza, cartofi etc. sunt la fel ca în Germania.

Ce trebuie sa facă Parlamentarii și Guvernul României?

Este foarte simplu: Luând în considerare ca în Romania sunt cei mai mulți proprietari de locuințe și imobile din UE, Parlamentarii și Guvernul au obligația de a ridica rapid nivelul salariului minim pe economie, la un minim de 7,00 – 7,50 euro brut.

Totodată, cu această mărire de salariu crește și procentajul către casa de pensie și asigurări medicale pe care cele 2 ministere le încasează. Cred că nu trebuie și în acest caz oferit un exemplu. Matematica este simplă si este clar care este diferența între un procent din 1000 lei și același procent din 1000 euro.

În plus, se pot mări alocațiile pentru copiii datorită impozitelor pe venitul mai mare, sistemul medical se poate îmbunătății odată ce primește încasări mai mari din cotizații si, spre finalul vieții, va exista o pensie decentă.

De ce nu doresc politicienii să facă ceva pentru cetățeni?

Părerea mea este că politicienii sunt cumpărați de marile multinaționale și de politicienii corupții din Germania, Franța, America etc. Cei ce nu sunt încă cumpărați, au ei propria afacere și bineînțeles că se bucura de salariile mici pe care trebuie să le ofere muncitorilor. Pentru acești afaceriști, muncitorul este un sclav ce nu are valoare. Ba chiar daca ar fi posibil, muncitorul să muncească pe gratis sau sa aducă chiar și bani de acasă" a spus Erich Mocanu, președinte Liga+, partidul românilor din Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel