Diaspora a trimis miliarde de dolari în țară

Echipa Stiri Diaspora / 16 oct 2015 Salveaza PDF Comentarii
Italia
Italia
Românii din Italia au trimis cei mai mulți bani: 1 miliard de dolari! Datele au fost anunţate de Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram.


În România au intrat anul trecut 3,4 miliarde de dolari, o sumă mai mică decât cea din anul 2013, când a fost de 3,6 miliarde. Cu toate acestea, diaspora rămâne cel mai mare investitor străin în economia românească. Cifrele au fost anunţate într-o conferinţă de presă de Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.

 

 

Cei mai mulţi bani au fost transferaţi către România din Italia - 1 miliard de dolari, din Spania - 792 de milioane de dolari, Germania - 451 de milioane, Ungaria - 220 de milioane, Statele Unite - 199 de milioane, Israel şi Marea Britanie - câte 100 de milioane de dolari.


Radu Pojoga a mai spus că românii care muncesc în străinatate tind tot mai mult să plece spre nordul continentului, mutându-se în ţări precum Germania, Marea Britanie, Suedia sau Norvegia, lasând în urma preferinţele pentru Spania, Italia sau Grecia.

 

Valoarea medie a unei tranzacţii realizate prin serviciul de transfer bancar este de 300 de euro, similară celei de anul trecut. Cele mai multe transferuri se realizează în perioada sărbătorilor de Paşti şi de Crăciun, dar şi în perioada verii, când românii se duc în Spania sau în Italia pentru munca sezonieră.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26