Descoperire şocantă la vama Nădlac. Ce au găsit poliţiştii de frontieră în trei mijloace de transport

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politia_de_frontiera_vama
politia_de_frontiera_vama

Poliţiştii de frontieră din arădeni au depistat douăzeci şi cinci de persoane, cetăţeni din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de metode diferite de ascundere în mijloace de transport – portbagajul unui autoturism, axa unei semiremorci şi compartimentul de marfă al unui microbuz.

 

În data de 27.07.2020, în jurul orei 00.45, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc H.O., în vârstă de 49 ani, conducând un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse în portbagaj, trei persoane.

O oră mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc T.H., în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca IVECO, înmatriculat în Turcia, transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia - Germania. Şi în acest caz poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului au fost descoperite în compartimentul marfă, douăzeci de persoane.

 

Şoferii, cercetaţi pentru trafic de migranți 

 

Iar la ora 04.45, tot PTF Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 29 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Scania şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia - Germania.În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite ascunse, pe axa semiremorcii, două persoane. În toate cele trei cazuri, persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele trei grupuri erau formate din douăzeci şi cinci cetățeni străini, nouăsprezece bărbaţi şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii de 16 şi 17 ani, care  au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel