Deputatul USR Claudiu Năsui: "ANAF a început vânătoarea de contribuabili. Micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Claudiu Năsui, deputat al formațiunii Uniunea Salvați România, atrage atenția că ANAF-ul a început "vânătoarea de contribuabili", ministerul Finanțelor având nevoie de bani urgent. 

Deputatul USR Claudiu Năsui atrage atenția asupra faptului că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început vânătoarea de contribuabili pentru a suplimenta veniturile.

"Disperare la bugetul de stat: ANAF-ul a început vânătoarea de contribuabili pentru a suplimenta veniturile.

La scurt timp după expirarea perioadei de bonificație pentru taxele și impozitele datorate la stat (31 martie a.c.), au început să apară mii de impuneri de plată a contribuțiilor pentru sănătate, trimise de ANAF, vechi și de cinci ani.

Printre acestea, unele spețe sunt chiar ridicole: oameni care au încasat dobânzi de 12 lei în 2015 care acum se trezesc cu impuneri de plată de 348 lei, români care lucrează în străinătate și care plătesc acolo contribuții de sănătate, dar care acum sunt obligați să contribuie și aici, deși nu aveau cum să beneficieze de aceste servicii din moment ce nu erau în țară, iar exemplele continuă.

Ce ne spun aceste cazuri? Că statul care se laudă cu o economie duduitoare și cu creșteri în toate domeniile este de fapt disperat. Ministerul finanțelor nu mai știe de unde să se împrumute și de unde să mai ia pentru a acoperi cheltuielile explodate.

Toate măririle de salarii, ajutoarele sociale și subvențiile nu sunt gratis. Statul nu le acoperă din excedent, ci o face pe datorie. Acum, noi suntem cei care suntem afectați de asta: descoperim datorii inventate, vechi de 4 sau 5 ani, care ajung să fie mai mari decât veniturile realizate.

Să fie oare o coincidență că această foame de bani este înainte de niște alegeri electorale importante care ne stau în față anul acesta și cel viitor? În fond, micii, gălețile și restul pomenilor nu se plătesc singure", a scris Năsui pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel