Deputatul Constantin Codreanu solicită Guvernului reabilitarea vămii Albița

Mihai Dumitru / 3 apr 2018, 15:32 Salveaza PDF Comentarii
Constantin Codreanu
Constantin Codreanu

Prim-ministrul român Viorica Dăncilă, precum și miniștrul Transporturilor, Lucian Șova, respectiv cel al Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, sunt vizați de o interpelare parlamentară pe tema infrastructurii rutiere.

Punctul vamal Albița din județul Vaslui, care face legătura cu localitatea Leușeni din Republica Moldova este obiectul unei interpelări pe care deputatul Constantin Codreanu a formulat-o la adresa Guvernului României. Parlamentarul ales pe lista PMP în Diaspora este președintele Comisiei din Camera Deputaților pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Codreanu s-a adresat în Parlament premierului Viorica Dăncilă, și miniștrilor Lucian Șova și Eugen Orlando Teodorovici, aflați la șefia ministerelor Transporturilor, respectiv al Finanțelor Publice, cu privire la posibilitățile de reabilitare urgentă a infrastructurii rutiere în vama Albița.

Gropile îi exasperează pe cei care tranzitează granița

Textul interpelării parlamentare transmis către cei trei membri ai Cabinetului cuprinde: „Așa cum constată sutele de mii de cetățeni români sau străini care traversează actuala frontieră în punctul vamal Albița, infrastructura rutieră este într-o stare avansată de degradare. Pozele făcute zilele trecute la fața locului, anexate prezentei interpelări, confirmă gradul de degradare a învelișului asfaltic și existența unui număr mare de gropi formate de mult timp”.

Reabilitare în regim de urgență

Ţinând cont de cele menţionate mai sus, deputatul Constantin Codreanu i-a solicitat premierului informații cu privire la o posibilă intenție a Guvernului României, Ministerului Transporturilor și a Ministerului Finanțelor Publice de reabilitare în regim de urgență a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița. În cazul unui răspuns pozitiv, deputatul a mai dorit să știe și care sunt fondurile bugetare necesare, termenele limită pentru inițierea și, respectiv, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița, în condițiile în care traficul mijloacelor de transport prin acest punct vamal să nu fie afectat.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy