Depresia în rândul celor plecați departe de casă face încă o victimă: Român găsit fără suflare într-o pădure, în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Depresia în rândul celor plecați departe de casă face încă o victimă. Un român a fost găsit fără suflare într-o pădure din Druento (Torino), Italia.

S-a întâmplat în această după-amiază, sâmbătă 1 aprilie 2023, în pădurea de lângă Via Medici del Vascello din Druento.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, de naționalitate română, rezident în Torino, și-a luat viața spânzurându-se de un copac.

Italia. Român găsit fără suflare într-o pădure, lângă Torino

 

Descoperirea dramatică a fost făcută de câțiva trecători. La fața locului au intervenit carabinierii de la compania Venaria și personalul medical 118. Din păcate, însă, nu au mai putut face nimic pentru bărbat.

Potrivit primelor informații, bărbatul în vârstă de 52 de ani suferea de probleme depresive, relatează Quotidiano Venaria.

 

Vezi mai departe

„Iubirea nu e o portocală”. Un film despre femeile plecate la muncă în străinătate, în încercarea de a-și salva familiile de sărăcie: „Credeau că pleacă trei luni și se întorc”

 

În anii '90 și 2000, mii de femei din Republica Moldova au plecat, ilegal, la muncă în Italia, în încercarea de a-și salva familiile de sărăcia acelor vremuri. Copiii lor rămași acasă se filmau uneori pe casete video pentru mamele care trăiau acum într-un fel de exil. Și ele, la rândul lor, filmau ce vedeau în țara din Vest.

„Era și o rușine, se ascundeau”, povestește într-un interviu pentru Libertatea Otilia Babara, o regizoare tânără din Moldova, care a creat filmul „Love is not an orange”, ce va fi proiectat în cadrul festivalului de film One World Romania pe 2 și 5 aprilie. 

O femeie privește spre cameră și face cu mâna, dintr-un autocar. În spatele ei, o altă femeie începe să plângă. Sunt imagini filmate pe casetă acum câteva decenii, pentru mamele din Moldova care au plecat la muncă în străinătate, ilegal. Au spus că pleacă pentru câteva luni, au rămas câțiva ani.  Familiile rămase în spate și-au documentat viața pentru ele, pe video. Din exil, femeile trimiteau și ele casete cu ce vedeau în jur, dar în care ele nu apar niciodată.  

Otilia Babara, o regizoare din Republica Moldova care locuiește în Bruxelles, a făcut un film despre cei rămași acasă și despre cele plecate, despre distanța născută între cele două lumi. Distanță pe care mamele au încercat să o îmblânzescă cu portocale, ghete, truse de machiaj, bani și alte cadouri.

Babara a lucrat 7 ani la filmul „Love is not an orange” („Iubirea nu e o portocală”, n.r.). 

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel