Denise Rifai, IRONIE la adresa Gabrielei Firea: "Vreţi PI ŞIENTRU, în Capitalî, duamna PRIMAR?

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Denise Rifai a dat de pământ cu Gabriela Firea, care a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov. De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală a oraşului pentru maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2.

"Am fost azi la farmacie, am vrut să îmi cumpăr o mască, să începem aşa emisiunea, cu mască. Aţi văzut ce zice doamna Firea, e preocupată de oxigen. 

Mi-era foarte dor, eram pierdută în broşe şi acum m-am trezit, între broşe şi oxigen. De ce nu o fi luat-o doamna cu broşe pe doamna cu oxigenul pe la Putna, pe acolo să se oxigeneze amândouă, nu înţeleg. A găsit doamna Gabriela Firea, primarul Capitalei, proiectul ideal să ne facă viaţa mai curată şi mai uşoară.

Să ne ţinem de ce apucăm, eu de scaun şi de masă, că aşa v-am învăţat... Deci astăzi este BOMBA BOMBELOR, ZIUA ZILELOR! Azi ne propune, după trei ani, o adevărată revoluţie a traficului Bucureştean.

 

"La Capitalî, pi şientru?"

 

Revoluţie face în trafic, cu noi, cu toţi! Începând cu 1 ianuarie 2020, peste patru lunil, toate maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilofv, ca să nu îl supere pe soţ. Nu îl supără nici pe domnul, ca să poată să intre şi domnul în Capitală, la şientru... E bine zis aşa, şientru? Vor putea intra în şeintru, la Capitalî, numai după achitarea unei viniete de 10 lei pe zi, 1.900 lei pe an.

Vreţi să intraţi la Capitalî pi şientru, doamna primar? 10 lei pe zi, 1.900 lei pe an, 2.000 de lei pe an numai ca să intri pi şientrul Capitalei.

Primarul general pare că s-a inspirat din capitalele din vestul Europei, doar că, doamna primar, la şientru la Europa, lucururile sunt un pic diferite. 

Citeşte şi: Denise Rifai: "Puteţi zice ZĂU cu limba SCOASĂ, domnilor? Să îmi sară BROŞA din PIEPT!"

Ce să înţelegem? Că doamna Firea nu mai are bani? Nu mai are caşcaval? I-a chelutit pe toţi? Mai există o problemă. Cât de legală este această taxă? Cât de descriminatorie este această taxă pi şientru la Capitalî, cât timp nu se referă la toate autovehiculele, ci la o parte dintre ele?

Da, Bucureştiul este aglomerat, este poluat, dar încă o taxă nu va rezolva această problemă.

Să vedem cum stăm cu parcările? Cum arată pistele de biciclete în care s-au băgat zeci de mii de euro? Şi dacă vorbim de poluare şi circulăm cu mască de oxigen, haideţi să vedem câte parcuri sunt la Paris, în Viena?

Citeşte şi: Dăncilă dezgroapă SECUREA RĂZBOIULUI în coaliţie: "Trebuie să PLECE miniştri!"

Şi dacă tot vorbim de bani şi de bugete, să ştiţi că suntem al doilea stat din UE, din punct de vedere al creşterii economice. Nu am spus-o eu, este cealaltă doamnă bine. Deci, în partidul ăsta sunt două doamne ccare o să ne pună bine de tot. Până termină astea cu mandatele, ori ne pun în cui, aia ca ţară, astalaltă ca oraş mare, Bucureşti.

Unde sunt parcările? Unde sunt pistele de biciclete? Unde sunt drumurile? Unde sunt podurile? Unde este semaforizarea inteligentă până să vorbim de noi taxe, doamna primar?", a spus Rifai, în editorialul emisiunii sale, "Legile Puterii".

 

Rifai: "M-am acomodat cu PSD, ce dracu să fac?"

 

Jurnalista nu a uitat-o, însă, pe Viorica Dăncilă, care a zburat la Suceava cu avionul.

"Am zis că plec de la Capitală şi mă duc la Suşeava! La Suşeava, doamna Veorika zboară cu avionul. Nu a luat-o pe şosele, că ajungea poimarţi. A zburat coana Veorika, se pune în avion. Să tot fii premierul României! Când o vezi de sus, ţara pare frumoasă, organizată.

De acolo, de la Suceava, ne-a spus că avem creştere economică mare. Cum? S-au scumpit cartofii? Eh, na! Amănunte! Amănunte care nu se văd prea bine de la balconul plin de broşe scumpe de la Palatul Victoria! Cred că doamna Dăncilă nu e la curent cu preţul cartofilor, nu cred că pregăteşte cartofi pentru cineva şi nici nu cred că merge pe la piaţă. Şi cred că dacă e la curent cu vreun preţ, este cu preţul broşelor, care oricum sunt cu multe zerouri şi toate în monedă străină.

Şi dacă tot am ajuns la PSD, aia e, aici trăim, în România. Noi cu ei, ei cu noi, ne acomodăm. Oricum,  nimeni nu vrea la guvenrare. Eu cu astea două am o problemă, cele două doamne. Dar, în rest, trebuie să mă acomodez cu PSD-ul. Şi mă acomodez, ce dracu să fac? Ne acomodăm!", a mai spus Rifai, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel