Deficit bugetar. Viorica Dăncilă îl avertizează pe Florin Cîțu: "Să explice asta!"

Narcis Popa / 28 ian 2020, 13:23 Salveaza PDF Comentarii

 Viorica Dăncilă a declarat, marți că Florin Cîțu trebuie să dea explicații în fața comisiei de Buget pentru deficitul de 4,6%. Fostul premier a mai spus că Guvernul Orban s-a împrumutat în două luni jumătate mai mult decât s-a împrumutat Guvernul PSD în doi ani și jumătate.

"Eu știu un aspect. La sfârșitul lunii octombrie aveam deficit 2,7%. Eu nu știu ce-a făcut domnul Cîțu, cum a gestionat dânsul situația, astfel încât să ajungă la acest deficit. Eu cred că dacă domnul Cîțu nu are nimic de ascuns și nu are nimic să-și reproșeze, ar trebui să meargă în Parlament, în fața comisiei de Buget și să explice de ce s-a ajuns la acest deficit, pentru că întotdeauna vedem că se dă vina pe greaua moștenire", a declarat fostul premier Viorica Dăncilă, marți, pentru Mediafax. 

Viorica Dăncilă a precizat că Guvernul Orban s-a împrumutat cu 40 de miliarde în două luni și jumătate de mandat, în timp ce Guvernul PSD s-a împrumutat de 79 de miliarde în doi ani și jumătate.

Dăncilă: PNL împrumută mai mult

 

"Vedem în această perioadă că în două luni jumătate s-au împrumutat 40 de miliarde, care nu au mers nici pentru pentru creșteri de salarii, nici pentru creșteri de pensii, nici pentru investiții, nici pentru programe care erau deja începute. Să nu uităm că în doi ani și jumătate Guvernul PSD a împrumutat 79 de miliarde, iar în două luni și jumătate se împrumută cu 40 de miliarde. Eu cred că atâta timp cât nu există transparență, să vedem de ce s-a ajuns la această situație, domnul Cîțu poate veni cu orice cifră în fața opiniei publice, dar toate acest lucruri îi vor costa pe oameni", a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Fostul premier a subliniat că în cazul în care România nu rămâne în ținta de deficit de 3%, România riscă să intre în procedură de deficit excesiv, fapt ce aduce sancțiuni financiare și măsuri de austeritate.

"Conform tratatului de la Mastricht, trebuie să ne ncadrăm într-o cifră de deficit de 3%. Dacă depășim această cifră de deficit, putem intra în procedură de deficit excesiv, fapt ce va conduce la alte măsuri de austeritate sau chiar sancțiuni financiare impuse de UE. Eu cred că și ieșirile publice, total irepsonsabile, două registre, tot felul de lucruri care au creat foarte multă instabilitate și foarte multă grijă, au condus la situația economică de acum. Domnul Cîțu încearcă să justifice neputința Guvernului", a mai spus Dăncilă, conform Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy