DECLARAŢII Klaus Iohannis: "PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohhannis a făcut declaraţii în urma anunţării rezultatelor parţiale de la alegeri.

"Peste şase milioane de români au spus "DA" la referendumul pe care l-am convocat pentur viitorul României şi au dat o lecţie dură populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi anti-justiţie promovat în campanie şi nu numai, de PSD. Ieri a câştigat România europeană, democratică, în care justiţia este şi trebuie să rămână independentă. România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului.

Mobilizarea extraordinară a românilor din ţară şi de peste hotare a fost impresionantă. Votul ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul", a declarat şeful statului.

 

Klaus Iohannis: "PSD a primit cea mai aspră sancţiune"

 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur organizarea defectuoasă a votului pentru alegerile europarlamentare şi referendum, în diaspora.

"Este, însă, inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuşi unei noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor e să fie în sluba cetăţeanului, nu împotriva cetăţeanului. Eu cer autorităţilor resposnabile ca, după  incidentele foarte grave din 2014 deja, care s-au repetat, în mod reglretabil ieri, să ia măsuri urgente, astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta la cozi interminabile ore în şir, doar pentru a-şi exercita un drept constituţional, dreptul la vot", a declarat şeful statului.

 

Klaus Iohannis: "Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD"

 

Preşedintele ţării a mai vorbit despre rezultatele votului la alegerile europarlamentare, la care PSD a primit "cea mai aspră sancţiune" şi susţne că acum avem multe de raparat în urma guvernării PSD-ALDE.

PSD a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează și pentru atacurile permanente la adresa justiției. PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică. În acest context, m-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD este greșită și că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este și nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înțeles de toată lumea și de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu. Și pentru asta PSD a primit votul de blam!

De astăzi, dragii mei, începe schimbarea în bine în România. Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani și jumătate, dezastrul produs nu numai în domeniul justiției, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educație. Avem mult de lucru. Să ne apucăm", a conchis preşedintele Klaus iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel