Declarații de presă la MAI, după ce Iohannis a cerut explicații publice despre întâlnirea capilor Poliției cu Duduienii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Explicații de la vârful Poliției Române, după ce președintele României a cerut Ministerului de Interne să spună public dacă și de ce șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului interlop Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Poliția Română a anunțat declarații de presă la ora 14.00.

Într-o conferință de presă, miercuri seara, președintele Klaus Iohannis a spus le va cere reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” imaginile în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu.

„Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, șefii Ministerului Administrației și Internelor și șefii Poliției. Și atunci se vor lămuri lucrurile și în spațiul public”, a răspuns președintele Klaus Iohannis unei întrebări legate de aceste imagini.

El a mai spus că el i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela explicații privind acest incident.

„Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a mai spus șeful statului.

 

Poliția a supravegheat din stradă priveghiul lui Pian, fără a interveni

 

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Moartea acestuia a fost pe punctul de a declanșa un război între clanurile interlope, iar poliția l-a reținut pe principalul suspect, membru al clanului Rinu.

Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a stat o săptămână în casa familiei, timp în care s-au perindat sute de prieteni și apropiați, fără respectarea normelor de distanțare și fără a repecta legea privind numărul de persoane care pot participala o atfel de adunare. Poliția a supravegheat din stradă toată această perioadă, fără a interveni.

Ulterior, unul dintre liderii Duduianu a declarat că a avut o întâlnire noaptea, într-o biserică din București, cu șeful Poliției Române și șeful Poliției Capitalei, în care i s-a cerut să grăbească înmormântarea celui ucis, pentru că pune poliția într-o situație dificilă, relatează Digi24.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel