Decizie importantă luată de Guvernul britanic. Îi privește pe ROMÂNII din UK

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul britanic a anunțat că va elimina taxa de 65 de lire sterline percepută cetățenilor comunitari, care solicită statutul de rezident permanent, relatează EFE preluată de Agerpres. O veste care nu poate decât să-i bucure pe cetățenii români din Marea Britanie.

Premierul Theresa May a precizat că această taxă va fi eliminată de la 30 martie, odată cu începerea procesului de legalizare a statutului cetățenilor comunitari, care doresc să rămână în Marea Britanie și după Brexit. Cei care au plătit deja, vor primi banii înapoi.

În Marea Britanie trăiesc aproape 3,5 milioane de cetățeni ai altor state din Uniunea Europeană, printre care și peste 400 de mii de români. Pentru a munci în arhipelag și pentru a primi asistență socială chiar și după Brexit, aceștia trebuie să solicite statutul de membru permanent odată cu retragerea britanicilor din blocul comunitar.

Vezi și: Brexit. AVERTISMENTUL unui fost ministru: "Cei 400.000 de români din Anglia, în pericol de a-și PIERDE drepturile"

Guvernul britanic a lansat luni aplicaţia mobilă cu ajutorul căreia cetăţenii europeni stabiliţi în Regatul Unit pot solicita reşedinţa permanentă după Brexit. Utilizatorii trebuie să îşi fotografieze paşapoartele biometrice şi faţa pentru a-şi confirma identitatea. Apoi sunt direcţionaţi spre un site de Internet unde îşi înregistrează adresa şi îşi pot da acordul pentru verificarea situaţiei fiscale, pentru confirmarea adresei. Ei trebuie să îşi declare cazierul judiciar, iar condamnările pentru infracţiuni grave pot duce la respingerea cererilor de reşedinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel