Decizia CCR pe protocoale ar putea ELIBERA criminalii care au îngrozit România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Decizia CCR privind ilegalitatea protocoalelor secrete semnate de servicii cu Ministerul Public ar putea avea aceleași efecte ca și recursul compensatoriu. 

Pe scurt, criminali care au îngrozit România, hackeri periculoși sau interlopi ar putea scăpa de sentințele primite în dosare instrumentate cu ajutorul probelor obținute prin operațiuni realizate în baza protocoalelor.

„La cazul lui Nicolae Vlad, criminalul studentei japoneze, se adauga nenumarate cazuri de omor in care SRI a colaborat cu parchete cu grad de tribunal, DIICOT sau Parchetul General.

Mai jos sunt doar unele dintre cele mai mediatizate dosare in care ofiterii SRI au colaborat cu procurorii in anchetele penale.

- Cazul "Million Dollars" - Bucuresti, 2010, dosar in care fiul lui Nutu Camataru a fost condamnat pentru tentativa de omor.

Citește și CCR: Protocoalele SRI-Parchet, neconstituționale

- Prostituata ucisa cu pumnii si un ciocan in Padurea Baneasa in 2012, de un barbat de 30 de ani condamnat pentru omor deosebit de grav si talharie.

- Interlopul moldovean Proca Vitalie, condamnat la 21 de ani de puscarie pentru asasinat la comanda comis in Bucuresti.

- Profesorul universitar Dan Pacurariu, condamnat la 18 ani de puscarie pentru ca si-a ucis iubita.

- Dosarul uciderii unui batran de 85 de ani masacrat, in 2014, in propria casa, de un grup de hoti, din care faceau parte 14 persoane”, potrivit Ziare.com.

 

Hackeri si interlopi

 

„Ofiterii SRI au participat si la mai multe actiuni de identificare, interceptare sau de localizare a unor persoane in cazuri mediatizate, sustin surse din magistratura apropiate de aceste anchete.

Interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, condamnat la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare, intr-un dosar in care acesta era acuzat ca si-ar fi injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011, care s-a sustras predarii, a fost localizat cu ajutorl SRI.

Citește și USR: "CCR a respectat ORDINUL lui Dragnea"

Similar, cazul hackerului Marcel Lazar Lehel, cunoscut ca Guccifer, suspectat de spargerea conturilor de mail ale unor persoane publice sau politiceni, cum ar fi Collin Powel, George Maior.

De asemenea, prinderea basarabenilor Serghei Gribenco si Serghei Gorbunov, implicati in cazul jafului de la casa de schimb valutar "Candy" din Brasov.

Cazul lui Sergiu Bahaian, afaceristul condamnat la 26 de ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat ca a ordonant uciderea unor oameni ai strazii, pe care ii punea formal la conducerea unor societati", mai scrie Ziare.com.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel