De ce preferă românii să meargă în Bulgaria. Doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc: „Nu stăm la noi pe banii ăştia”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
De ce preferă românii să meargă în Bulgaria. Doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc: „Nu stăm la noi pe banii ăştia” / Foto: Unsplash
De ce preferă românii să meargă în Bulgaria. Doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc: „Nu stăm la noi pe banii ăştia” / Foto: Unsplash

Un număr semnificativ de persoane au ales să călătorească în Bulgaria, și doar 70.000 au rămas pe litoralul românesc. Ce motive îi determină pe turiști să prefere țara vecină?

S-a încheiat mini-vacanța de Rusalii ce a servit ca un preview pentru sezonul estival, însă concluzia este una dezamăgitoare. Majoritatea românilor au preferat să călătorească în străinătate, iar peste 500.000 de persoane au trecut granița prin sudul țării, având ca destinație principală Bulgaria. 

Sute de mii de români au preferat să aștepte în cozi interminabile la frontierele cu Bulgaria, decât să meargă la mare în România. Motivul trist? Prețurile ridicate din România.

"România este foarte scumpă! Mă duc cu 1.200 de lei, doi adulţi, doi copii, patru zile all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia", spune un turist.

 

Turiștii români au fugit pe litoralul bulgăresc

 

Conform celor mai optimiste estimări, aproximativ 70.000 de români au petrecut timpul pe litoralul nostru, însă numărul celor care au ales Bulgaria a fost de opt ori mai mare.

"70.000 de turişti de Rusalii noi nu am mai avut de foarte mulţi ani. Vremea ne ajută foarte mult", a declarat Corina Martin, Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii. 150.000 de maşini şi 550.000 de oameni au ieşit prin toate punctele de frontieră din sudul ţării. Sunt cifre record pentru această perioadă

"În multe staţiuni şi hoteluri - peste 90 la sută din totalul turiştilor. Deci practic acum am fost principala piaţă externă a bulgarilor pe litoralul lor", a precizat Traian Bădulescu, reprezentant ANAT.

 

„Nu suntem capabili să avem servicii bune”

 

"Pentru că e mai ok ca şi preţuri, faţă de la noi, am fost anul trecut şi am cheltuit foarte mult. Preţurile sunt mult mai bune decât în România", spune un turist. Patru zile de cazare în România sunt echivalente cu o vacanță all inclusive în Bulgaria, ambele în jur de 3.000 de lei. La care se adaugă: mâncare, parcare, şezlong, băuturi. Şi nu e tot.

"Infastructura e o problemă, preţurile în sezon pentru că este cerere mare şi serviciile pentru că nu suntem capabili să avem servicii bune cu echipe pe care le ţinem doar 2-3 luni şi pe care le schimbăm an de an", este de părere Dragoş Anastasiu, consultant turism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel