De ce nu este bine să bei cafea la prima oră a dimineții. Ce se poate întâmpla cu organismul tău

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un grup de cercetători a descoperit că acea primă ceașcă de cafea care ne alimentează pe cei mai mulți dintre noi dimineața s-ar putea să nu fie cel mai bun mod de a vă începe ziua. De fapt, medicii cred că cel mai bun moment pentru a savura ceașca de java este la mijlocul sau la sfârșitul dimineții, între 9:30 și 11:30 dimineața.

De obicei, așteptăm cu nerăbdare prima noastră ceașcă de cafea de dimineață, dar efectele pe care le poate avea asupra corpului tău atunci când o bei pe stomacul gol pot fi un adevărat semnal de alarmă.

 

1. Este posibil să vă simțiți mai somnoroasă

 


Cafeaua este o băutură de trezire pentru mulți dintre noi, dar dacă o bei imediat ce te dai jos din pat poate avea efectul opus. Cofeina dublează nivelul hormonilor de stres și poate duce la probleme cu somnul, ceea ce duce la oboseală. Dacă vă începeți ziua cu o ceașcă de cappuccino cu zahăr, s-ar putea să vă simțiți din nou somnoroasă după o perioadă scurtă de timp. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul nostru produce insulină pentru a compensa zahărul, ceea ce face ca nivelul de glucoză din sânge să scadă, ceea ce duce la o lipsă de energie și anxietate.

 

2. Corpul tău poate pierde mai repede mineralele esențiale

 


Consumul dozei obișnuite de cafea la prima oră a dimineții vă poate face să pierdeți multe vitamine și minerale esențiale. Aceasta poate sabota absorbția fierului, magneziului și a vitaminelor B, care sunt vitale pentru sistemul nostru nervos. Prea multă cofeină poate, de asemenea, să lepede calciul din oasele tale, făcându-le slabe și fragile.

 

3. Cafeaua vă poate deranja la stomac


În timp ce băutura dvs. iubită vă va ajuta să vă treziți dimineața, vă poate da, de asemenea, nevoia de a merge mai des la baie. De fapt, unii experți medicali chiar recomandă consumul de cafea ca o modalitate de a te pregăti pentru anumite examene. Cafeaua ne activează sistemul nervos, care, la rândul său, afectează colonul și poate provoca diaree. De asemenea, multor oameni le place să adauge lapte sau smântână la ceașca de java de dimineață și, deoarece majoritatea dintre noi au dificultăți în digerarea lactozei, aceasta poate provoca și ea disconfort la nivelul stomacului.

 

4. Poate duce la creșterea în greutate

 


Deși cafeaua neagră te poate ajuta să arzi grăsimi, îți poate perturba și tiparele sănătoase de somn. Atunci când nu dormi suficient, ai tendința de a te simți mai înfometat și ai mai multe pofte pentru gustări dulci. Multe băuturi pe bază de cafea, cum ar fi amestecurile îndulcite populare, sunt pline de zahăr și calorii și ar putea să vă facă să luați kilograme în plus.


5. Poate înrăutăți anxietatea

 

Când te trezești dimineața, nivelul hormonilor tăi de stres este de obicei la cel mai înalt nivel. Deoarece cofeina este un stimulent, îi conferă organismului tău un efect de nervozitate și poate chiar declanșa atacuri de anxietate pentru unele persoane.

 

6. Îți poate usca pielea

 


Deoarece cafeaua te face să folosești mai des toaleta, îți deshidratează organismul. Când te deshidratezi, este mai greu pentru toxine să iasă din corp prin piele. Acest lucru, la rândul său, usucă pielea și o face mai vulnerabilă la diverse probleme, cum ar fi ridurile premature.

 

7. Îți poate crește nivelul de zahăr din sânge

 


Ceașca de cafea de dimineață face ca celulele tale să regleze mai greu nivelul de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la diverse boli. Un nivel ridicat de zahăr din sânge, la rândul său, poate duce la creșterea în greutate și chiar crește riscul de infecții ale pielii.

 

Când obișnuiți să beți prima ceașcă de cafea? Ați observat vreunul dintre aceste efecte secundare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel