De ce avem ochii uscați în timpul iernii. Cum să scapi de disconfort

Alexandra Curtache |
Data publicării:
De ce avem ochii uscați în timpul iernii. Cum să scapi de disconfort 
 / Foto: Unsplash
De ce avem ochii uscați în timpul iernii. Cum să scapi de disconfort / Foto: Unsplash

Vremea rece, vântul și încălzirea interioară pot face ca oamenii să se confrunte mai des cu ochii uscați în lunile de iarnă. În funcție de severitatea simptomelor, caz în care trebuie mers la doctor, pentru această problemă există câteva soluții naturale.

Ochii uscați sunt o afecțiune comună care poate afecta negativ calitatea vieții unei persoane. Potrivit Institutului Național de Oftalmologie, aproape 16 milioane de persoane din Statele Unite au ochii uscați.

Există unele dovezi care sugerează că anotimpurile pot avea un impact asupra apariției ochiului uscat.

Ochii uscați în timpul iernii sunt obișnuiți, dar oamenii îi pot trata, de obicei, cu remedii casnice și autoîngrijire.

 

Cauze ale ochilor uscați în timpul iernii


Există mai multe motive pentru care o persoană se poate confrunta cu ochi uscați pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, unele motive sunt specifice lunilor de iarnă.

Acestea includ factori precum vremea și încălzirea. De exemplu, frigul și vântul puternic care suflă în fața unei persoane pot provoca uscarea ochilor. Încălzirea interioară poate fi, de asemenea, o cauză a ochilor uscați și este probabil ca oamenii să folosească mai des încălzirea în lunile mai reci.

Unele simptome ale ochilor uscați pot include:

- mâncărime
- durere
- senzație de nisip în ochi
- roșeață
- sensibilitate la lumină

O persoană cu ochi uscați poate prezenta, de asemenea, vedere încețoșată și ochi care lăcrimează mai mult decât de obicei.

Indiferent, oamenii ar trebui să vorbească cu medicul care le-a prescris medicamentele cu privire la orice efecte secundare pe care le-ar putea experimenta.

 

Cum poți trata ochii uscați

 

Există o varietate de opțiuni de tratament pe care medicii le pot recomanda, în funcție de cauza și gravitatea ochilor uscați ai unei persoane. Tratamentele pot varia, de asemenea, în funcție de faptul dacă ochii uscați au sau nu o legătură cu alergiile unei persoane.

Secțiunile de mai jos analizează mai în detaliu unele opțiuni de tratament pentru ochii uscați.

 

Medicamente fără prescripție medicală

 

Un medic poate sugera medicamente OTC, cum ar fi lacrimile artificiale. Oamenii pot obține aceste picături pentru ochi, care imită lacrimile naturale pentru a ajuta la lubrifierea ochilor, fără prescripție medicală.

Există multe tipuri diferite de picături pentru ochi pe care o persoană le poate cumpăra, iar oamenii ar trebui să încerce o varietate pentru a determina ce opțiune funcționează cel mai bine pentru ei.

 

Umidificatoare de interior

 

Uneori, oamenii pot constata că ochii lor uscați se datorează lipsei de umiditate din aer. Folosirea unui umidificator poate ajuta în acest sens. Cu toate acestea, persoanele care folosesc umidificatoare ar trebui să se asigure că le curăță în mod regulat pentru a evita acumularea de bacterii, deoarece acest lucru poate provoca iritații la nivelul ochilor.

În cazul în care o persoană nu are acces la un umidificator, Academia Americană de Oftalmologie recomandă să se pună o cratiță cu apă lângă un calorifer sau un radiator pentru un efect similar.

 

Comprese calde

 

Un alt remediu de casă pe care o persoană îl poate încerca pentru a-și ușura simptomele de ochi uscat este o compresă caldă.

Pentru a folosi o compresă caldă, o persoană ar trebui să înmoaie o lavetă curată în apă călduță, nu fierbinte, și să o aplice pe zona ochilor timp de aproximativ 10 minute.

 

Cum poți preveni ochii uscați

 

Există unele schimbări în stilul de viață și alte metode pe care o persoană le poate încerca pentru a ajuta la prevenirea ochilor uscați în timpul iernii, conform Medical News Today. Acestea includ:

Clipitul des: Oamenii ar trebui să se asigure că clipesc în mod regulat pentru a se asigura că lacrimile lor lubrifiază bine ochii.

Utilizarea mai puțin frecventă a încălzirii interioare: Oamenii ar trebui să încerce să își mențină casa cât mai răcoroasă, astfel încât încălzirea să nu le usuce ochii.

Evitarea fumatului: Oamenii ar putea dori să ia în considerare renunțarea la fumat și să încerce să evite să stea în preajma persoanelor care fumează, deoarece fumul de țigară poate irita ochii și îi poate face să se usuce.

Purtarea protecției pentru ochi: Purtarea ochelarilor sau a ochelarilor de protecție poate ajuta la protejarea ochilor de vânt și de alte condiții meteorologice de iarnă.

Limitarea timpului petrecut în fața ecranului: Adesea, atunci când oamenii petrec mult timp uitându-se la ecrane, este posibil să clipească mai puțin. Acest lucru poate cauza uscarea ochilor.

Consumul bogat al apei: Acest lucru ajută la menținerea oamenilor hidratați și, prin urmare, ajută la prevenirea ochilor uscați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel