De ce au dispărut ouăle albe? Explicația vine din Spania.

Echipa Stiri Diaspora / 21 noi 2015 Salveaza PDF Comentarii
Experții spanioli în nutriție sunt primii care s-au sesizat că ouăle albe nu se mai comercializează. Vezi care sunt riscurile!

 

Experții spanioli în nutriție sunt primii care s-au sesizat că ouăle albe nu se mai comercializează. Producătorii le-au scos subtil de la raft fără a face prea multe valuri. În supermarketurile din Spania acestea au dispărut de tot, în timp ce în România se găsesc din ce în ce mai rar.

 

Explicația ține doar de markenting, susțin specialiștii. ”Este vorba de o modă. Pur și simplu studiile au arătat că un cumpărător asociază imaginea oului închis la culoare cu un produs natural, mai sănătos și de calitate mai bună. În realitate, nu este deloc așa. Culoarea este dată de rasa găinii.” precizează José Urbano, reprezentantul sectorului agroalimentar din Andalucia.

 

Pentru a nu induce în eroare consumatorii, Javier García Pereda, profesor la Universitatea Pablo de Olavide, licențiat în Știința și Tehnologia Alimentelor a explicat că valoarea nutrițională a ouălor nu este legată de  culoarea lor.  Oamenii cred că un ou cu coaja și gălbenușul mai închise la culoare este mai sănătos, ceea ce este doar un mit.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25