De ce atâtea furtuni violente și grindină în România? Explicaţia specialiştilor francezi

Andreea Cosma |
Data publicării:

De la începutul săptămânii vremea în Europa Centrală este deosebit de marcată de furtuni. În România au avut loc violente căderi de grindină și situația urmează să continue în următoarele zile, potrivit lachainemeteo.com

În vreme ce o masă de aer provenind din Africa de Nord urcă spre Europa de est și Rusia, un aer mult mai rece este prezent din țările scandinave până în Italia. Astfel, marți, 28 mai, temperaturile erau adesea în jur de 30°C din Grecia până în vestul Rusiei, în vreme ce în același timp tempersaturile se opreau la 15 - 18°C din Norvegia până pe malurile Adriaticii. Acest mare contrast termic într-un context depresionar a favorizat producerea de furtuni violente.

 

Furtunile vor continua în zilele următoare

 

Marți au izbucnit furtuni violente în nordul României cu căderi devastatoare de grindină, în special în Transilvania. Aceste condiții foarte dificile vor persista cel puțin până în weekend, cu o situație foarte depresionară între Balcani și Turcia. Temperaturile care vor rămâne ridicate la sol și aerul rece prezent la altitudine vor favoriza din nou instabilitatea și deci dezvoltarea de focare de furtună potențial violentă și căderi de grindină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel