Danemarca. Un pictor celebru, acuzat de furtul a 84000 de dolari. Fanii i-au sărit în ajutor

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Un pictor celebru din Danemarca, acuzat de furtul a 84 000 de dolari
Un pictor celebru din Danemarca, acuzat de furtul a 84 000 de dolari

Un artist celebru din Danemarca este acuzat de furtul a 84 000 de dolari din conturile Muzeul de Artă Modernă Kunsten. Oficialii instituției sunt revoltați că a încasat această sumă în schimbul unor pânze goale.

Un pictor cunoscut din Danemarca, Jens Haaning, este acuzat că a încasat degeaba 84000 de dolari. Artistul a livrat două pânze goale. El susține că așa a interpretat cerința Muzeului, când a fost rugat să interpreteze veniturile medii din Danemarca, relatează The Guardian.

Angajații muzeului au, însă, altă variantă. Ei spun că au fost stupefiați când au deschis pachetul livrat de Haaning: două pânze goale cu mesajul:„ ia bani și fugi”, notează sursa citată.

„Cu două zile înainte de deschiderea expoziției, Haaning ne-a trimis un e-mail spunând că ne-a livrat o nouă lucrare”, 

Nu suntem un muzeu bogat. Trebuie să cântărim cu atenție modul în care ne investim fondurile și nu cheltuim mai mult decât ne putem permite”, a declarat  Lasse Andersson, directorul muzeului Kunsten, citat de The Guardian.

 

Danemarca. Un pictor celebru,  acuzat de furtul a 84 000 de dolari. Fanii i-au sărit în apărare

 

 

Pictorul poate da banii înapoi până pe 16 ianuarie 2022, în caz contrar se va alege cu dosar penal, au explicat reprezentanții Muzeului de Artă din Danemarca.

Fanii pictorului Jens Haaning i-au luat apărarea și spun că nu a fost înțeles mesajul operelor: veniturile medii în Danemarca nu există, relatează sursa citată.

Pe de altă parte, pictorul danez le-a mărturisit jurnaliștilor străini că nu poate fi acuzat de furt. Dimpotrivă, angajații muzeului nu i-ar fi oferit suma totală din contract.

 „Nu este furt. Este încălcarea contractului, iar încălcarea contractului face parte din lucrare”, a precizat artistul danez, în vârstă de 56 de ani, citat de sursa menționată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel