Danemarca, cea mai afectată ţară, a depăşit recordul de cazuri în 24 de ore

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Danemarca, în prezent ţara din lume cu cele mai noi cazuri de COVID-19 în raport cu populaţia sa, a depăşit miercuri recordul absolut cu 23.228 de cazuri suplimentare în 24 de ore, relatează AFP.

Acest record poate fi însă explicat în mare parte printr-un număr foarte mare de teste PCR efectuate după Crăciun, rata testelor pozitive rămânând aproape stabilă, la 12,3%, potrivit datelor autorităţilor sanitare, scrie Agerpres. 

Vârful anterior a fost atins luni cu 16.164 de cazuri în 24 de ore. Incidenţa daneză înseamnă că mai mult de unul din 60 de locuitori a fost testat pozitiv în ultima săptămână.

Numărul persoanelor spitalizate în prezent a crescut până la 675 de pacienţi (+9 în 24 de ore) dintre care 77 (+6) la terapie intensivă, dar progresia rămâne mult mai lentă decât creşterea numărului de cazuri.

Decese înregistrate într-o singură zi



Încă şaisprezece decese au fost înregistrate într-o singură zi. Peste o săptămână, numărul deceselor creşte cu 17%, la 89 de decese, dar rămâne departe de recordurile din iarna trecută (249 de decese într-o săptămână din ianuarie 2021), un decalaj atribuit efectelor protectoare ale vaccinurilor, potrivit experţilor.

Danemarca este una dintre ţările care testează cel mai mult şi una dintre primele din Europa care a detectat în masă cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, dominantă pe teritoriul său de o săptămână.

De asemenea, este prima dată când Danemarca depăşeşte cele 100.000 de cazuri înregistrate într-o săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel