Danemarca. Bani gheaţă pentru populaţie şi un fond de sprijinire a companiilor cu probleme

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
danemarca_ajutoare
danemarca_ajutoare

Autorităţile daneze au anunţat luni un set de măsuri destinate stimulării economiei, inclusiv acordarea de bani gheaţă populaţiei şi un fond de sprijinire a companiilor cu probleme, pe măsură ce încep să fie eliminate pachetele generoase de ajutoare introduse la începutul crizei coronavirusului, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Danemarca a fost una din primele ţări din Europa care a introdus carantina în luna martie, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului şi, de asemenea, una din primele ţări care a reluat cu succes activitatea. Până acum ţara scandinavă a injectat peste 300 miliarde de coroane în economie prin pachete de ajutoare care includ scutiri de la plata taxelor şi a plăţii Taxei pe Valoarea Adăugată precum şi ajutoare directe, însă acum majoritatea acestor ajutoare vor fi eliminate, a precizat Ministerul de Finanţe.

Banii gheaţă ce vor ajunge la populaţie vor fi finanţaţi din alocaţia de vacanţă, care a fost îngheţată pe fondul revizuirii sistemului de plată a vacanţelor, şi care iniţial urma să fie plătită sub forma unei pensii suplimentară în momentul în care oamenii ies la pensie. Banii pentru trei din cele cinci săptămâni de vacanţă, la care danezii au dreptul, vor fi plătiţi până în luna octombrie, ceea ce reprezintă o sumă de aproximativ 60 de miliarde de coroane daneze (9,06 miliarde dolari).

Acordul, convenit de guvern cu o majoritate în Parlament, include şi o plată unică separată de 1.000 de coroane (134 euro) către cetăţeni în contul beneficiilor sociale şi un fond de 10 miliarde coroane pentru a sprijini companiile care se confruntă cu dificultăţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel