Dăncilă, SOMATĂ public: „Guvernul e obligat să voteze pentru Kovesi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele PNL, Ludovic Orban, somează, printr-o scrisoare deschisă trimisă astăzi premierului Viorica Dăncilă, Guvernul să ofere „un mandat de vot favorabil” candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru procurorul șef al Uniunii Europene.

„Este suficient faptul că PSD şi ALDE s-au compromis fără drept de apel la nivelul Parlamentului European şi au devenit paria în familiile politice europene de care aparţin. Obtuzitatea şi aversiunea personală împotriva unui român, care are şansa de a ocupa o poziţie de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanţii PSD şi ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, faţă de care reacţia involuntară a oricărui oficial european este de a se ţine de nas.

Ajunge! PSD şi ALDE şi-au pierdut complet credibilitatea şi le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE şi să le asculte. Vă somez să nu puneţi, însă, şi România în situaţia de a se face de râs! Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de Procuror şef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public.

Citește și Presa din Belgia despre Kovesi: „Va fi femeia de fier a României cea a Europei?"

Rolul Guvernului României nu este acela de a fi o afacere personală a lui Liviu Dragnea, ci de a susţine, de a apăra şi de a promova interesele cetăţenilor săi, indiferent de numele şi prenumele acestora. Doar în neagra perioadă comunistă statul român îşi prigonea cetăţenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar şi în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reuşeau să obţină recunoaştere internaţională.

Vă invit să respectaţi deviza "mândru că sunt român" şi în acest caz al procurorului şef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocaţi nu a făcut referire la acţiunile împotriva sistemului de justiţie sau împotriva unor anumite personaje”, a transmis Orban în scrisoarea deschisă.

Citește și Kovesi, în LACRIMI la sosirea în România: Mesaj pentru TOȚI ROMÂNII

El a susţinut că „situaţia în care Laura Codruţa Kovesi va obţine poziţia de Procuror şef european împotriva poziţiei Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formaţiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra ţării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare şi de nedreptate".

Orban i-a cerut premierului să prezinte public mandatele scrise transmise de Guvernul României la nivelul COREPER.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel