Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: "Parcă urmăream un film cu gangsteri"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele USR Dan Barna a declarat, referitor la înregistrarea apărută în spațiul public în care Viorica Dăncilă le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiției în rămânerea la guvernare, că părea un film cu gangsteri, „o înregistrare dintr-un grup criminal organizat”.

„Ați auzit înregistrările cu doamna Dăncilă. Parcă urmăream un film cu gangsteri. Părea o înregistrare dintr-un grup criminal organizat, pentru că despre asta vorbim, despre amenințare, despre șantaj, despre amenințări mai voalate sau mai directe. Din această perspectivă, dacă moțiunea nu va trece, se va întâmpla lucrul acesta tocmai datorită amenințărilor, mitei, de aceea noi spunem constant că soluția sunt alegerile anticipate. Sper că moțiunea va trece, pentru că altfel vom rămâne în aceeași logică de troc ordinar, în aceeași logică ridicolă de oameni plătiți cărora li se cumpără conștiința ca la piață. Aceasta este vechea clasă politică despre care spunem de trei ani că trebuie să plece de la guvernare”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi24, citat de Mediafax.

Citeşte şi: MOŢIUNE. Dan Barna: "Lucrurile nu sunt CLARE. Recunosc că ne aflăm într-o situație JENANTĂ"

Reacția liderului USR vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

Citeşte şi: Denise Rifai a LUAT FOC după GAFA lui Dan Barna: "Nu avea ce să CAUTE! Aveţi o PROBLEMĂ!"

Ca urmare, șapte membri ai CSM au anunțat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declarațiile făcute, „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” și „stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenția de a subordona politic justiția”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel