Dacian Cioloş: "Ne aşteptăm la un număr mare de votanţi din diaspora"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacian Cioloş, liderul PLUS, a vorbit în emisiunea lui Denise Rifai despre implicarea aliaţei USR-PLUS în diaspora. Cioloş a declarat că au reprezentanţi în aproape toate secţiile de vot din străinătate şi este încrezător că referendumul va trece.

"Nu mi-e teamă că referendumul nu va trece. (...) Avem reprezentanți în 99,4% din secțiile de vot. Mi se pare că în secțiile din Coreea de Nord și Coreea de Sud nu avem reprezentanți", a declarat Dacian Cioloş, la Realitatea TV.

Liderul formaţiunii PLUS susţine că se aşteaptă la un număr mare de votanţi din străinătate.

"Ăsta este un lucru de spus românilor, că sondajele pe care le-am văzut până acum nu iau în calcul și voturile din diaspora. Noi ne așteptăm la câteva sute de mii de votanţi şi din diaspora. Noi ne-am organizat să incităm oamenii să meargă la vot. Noi avem, la PLUS, peste 1.200 de membri de partid în diaspora care sunt foarte activi. La fel şi USR şi ne aşteptăm la o prezenţă semnificativă", a mai spus Dacian Cioloş, la "Legile Puterii".

Liderul PLUS a mai spus ce a reieşit din întâlnrile sale cu românii din diaspora.

"Am fost în Spania, în Italia, în Franţa, în Grecia şi în Marea Britanie. Oamenii ne cer să nu ne lăsăm, să mergem până la capăt, ne cer să ajungem la guvernare şi să schimbăm lucrurile în aşa fel încât să nu mai plece nimeni din ţară şi să vină şi ei în ţară, inslusiv să investească. (...) Am avea nevoie de ei, de prezenţa lor aici. (...) Visul meu e să văd în doi-trei ani de zile, Româania împânzită de șantiere unde să lucreze firme de construcţii ale românilor care au experiență de 10-15 ani în UE și să lucreze pe șantiere în România pe bani europeni".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel