Cutremur în Timiș. Ce magnitudine a avut seismul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cutremur în Timiș. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în Timiș. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs miercuri în judeţul Timiș, a anunțat INFP.

Seismul s-a înregistrat la ora 16.37, în Banat, Timiș, și a avut magnitudinea 3.7.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 10 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48 km S de Timișoara, 75 km NE de Belgrade, 75 km NE de Zemun, 96 km S de Arad, 96 km E de Novi Sad, 124 km SE de Szeged, 201 km S de Oradea, 233 km N de Nis, 235 km E de Pecs și 243km NV de Craiova.

 

Cum verificăm locuința pentru a afla dacă e sigură în caz de cutremur: Detaliile surprinzătoare de la specialiști

 

Matei Sumbasacu, inginer la Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, a dezvăluit șase aspecte la care să fim atenți atunci când vrem să aflăm dacă locuința noastra este sigură în caz de cutremur.

Tragedia din Turcia, dar și seria de cutremure neobișnuite din Gorj i-au îngrijorat pe români. În mediul online au apărut tot mai multe dezbateri tema faptului că România nu este pregătită pentru un cutremur major, multe clădiri din toata țara prezentând risc seismic. Iată, însă, ce detalii trebuie să următești pentru a aflat dacă locuința ta este sigură, în caz de cutremur.

Potrivit unui specialist structurist, există șase aspecte la care trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm o o nouă locuință sau vrem să verificăm starea în care se află cea actuală. Într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN, Matei Sumbasacu, inginer la Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic a oferit mai multe detalii și a explicat pas cu pas semnele la care trebuie să fim atenți.

„Oamenii care au locuinţe făcute înainte de 1978 au trebui să ştie că, din proiectare, aceste construcţii au nişte vulnerabilităţi inerente, mai ales cele înalte.

Aşadar, primul lucru pe care cineva ar trebui să-l facă atunci când se mută într-o casă nouă, fie că o cumpără sau o închiriază, ar fi anul construcţiei. Contează foarte mult când a fost proiectată.

Evident, cu cât e mai nouă clădirea, încorporează mai multe cunoştinţe, pentru a fi mai sigură la cutremur", a explicat Matei Sumbasacu, pentru sursa menționată anterior.

Înălțimea clădirii este, de asemenea, un aspect important în cazul unui eventual cutremur. Cu cât clădirea estea mai înaltă, cu atât mai mari sunt șansele ca aceasta să fie afectată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel