Cutremur în Marea Britanie. După ministrul de Finanțe, demisionează și ministrul de Interne 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministrul de interne al Regatului Unit, Suella Braverman, a anunţat miercuri că a demisionat, confirmând relatări apărute mai devreme în presă.

Suella Braverman şi-a motivat demisia prin faptul că a trimis un document oficial folosind mesageria sa personală, o ''încălcare tehnică'' a regulilor guvernului, relatează Reuters.

''Am făcut o greşeală, îmi accept responsabilitatea; demisionez'', a transmis ea pe Twitter.

Totuşi, Suella Braverman a adăugat că are ''preocupări serioase'' cu privire la hotărârea guvernului de a-şi onora angajamentele asumate în faţa votanţilor la ultimele alegeri.

Demisia titularei Internelor ilustrează amplificarea tulburărilor politice din jurul şefei guvernului de la Londra, Liz Truss. Braverman este a doua membră care părăseşte în mai puţin de o săptămână cabinetul britanic, după demiterea ministrului de finanţe Kwasi Kwarteng, vinerea trecută.

Sursele ziarului Guardian afirmă că Braverman pleacă la cererea noului ministru de finanţe, Jeremy Hunt. Aceeaşi publicaţie scrie că portofoliul internelor ar putea fi preluat de fostul ministru al transporturilor Grant Shapps. Potrivit editorului politic al ziarului The Sun, ea a fost de fapt demisă.

Ministerul de interne al Regatului Unit a refuzat să comenteze ştirile, relatează Agerpres. 

Fostul ministru de Finanțe a demisionat după ce a anunțat un pachet substanțial de reduceri de taxe pentru bogați, care a deranjat opinia publică 

 

În data de 23 septembrie, premierul Liz Truss şi fostul ministru de Finanţe Kwasi Kwarteng au prezentat cel mai radical pachet de reduceri de taxe de după anul 1972, diminuând povara fiscală, atât pentru angajaţi cât şi pentru companii şi în paralel au anunţat o creştere semnificativă a împrumuturilor, totul în încercarea de a stimula potenţialul de creştere pe termen lung al economiei. Printre măsurile anunţate atunci se număra şi reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit, de la 45% până la 40%. Planurile care prevedeau reducerea cotei de impozitare pentru persoanele înstărite au declanşat turbulenţe pe pieţele financiare şi o rebeliune în interiorul Partidului Conservator, aflat la putere în Marea Britanie.

Jeremy Hunt a fost numit ministru de Finanțe după ce premierul Liz Truss l-a demis pe Kwasi Kwarteng, care a ocupat funcția mai puţin de şase săptămâni.

Într-o încercare de a atenua turbulenţele pe pieţele financiare, Hunt a dat asigurări luni că va renunţa "la aproape toate" reducerile de taxe anunţate luna trecută şi a indicat că sunt în derulare noi reduceri ale cheltuielilor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel