Cutremur de 3,9 grade în Marea Neagră: Alertă pentru România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Pixabay.com
Sursa foto: Pixabay.com

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a făcut anunțul! Joi, 9 martie 2023, a avut loc un nou cutremur, doar că, de data aceasta, în Marea Neagră. Seismul a fost cotat la 3,9 grade pe scara Richter de către EMSC.

Potrivit informațiilor furnizate de către specialiștii din România, seismul s-a produs la ora 7.01, la 10 kilometri adâncime. Acesta a avut magnitudinea de 3.8 pe scara Richter.

„În ziua de 09 Martie 2023, la ora 07:01:08 (ora locală a României), s-a produs în Marea Neagră un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 10km”, a fost anunțul făcut de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în Marea Neagră

 

Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC) estimează magnitudinea seismului la 3,9 grade.

Seismul s-a făcut simțit la 160 de km nord-vest de Samsun și la 120 km nord-est de Sinop, ambele orașe din Turcia. Nu este pentru prima dată când au loc astfel de ciocniri ale plăcilor tectonice, acestea fiind considerate deja o activitate normală a scoarței terestre.

Potrivit EMSC, seismul s-a produs la 114 km NE de Sinop; 123 km, NNE de Paura; 151 km. N de Samsun, 165 km. NNV de Çarşamba, 188 km NNV de Ünye, 229 km NV de Ordu, 260 km NV de Giresun și  416 km NE de Ankara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel