Cutia neagră a avionului prăbușit în Italia, în care magnatul român Dan Petrescu și familia sa au murit, analizată: Ce au descoperit experții

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Datele cutiei negre a avionului Pilatus, neactualizate din luna aprilie. Acesta este rezultatul primei analize a înregistratorului de zbor al avionului privat care s-a prăbușit pe 3 octombrie la periferia sudică a orașului Milano: nu există date referitoare la ziua tragediei.

Mai mult decât o cutie neagră, o cutie goală. Din luna aprilie nu a mai fost înregistrată nicio informație pe înregistratorul de zbor de la bordul avionului privat Pilatus, care s-a prăbușit la San Donato Milanese pe 3 octombrie, ucigând toți pasagerii de la bord, inclusiv pilotul, magnatul român Dan Petrescu.

S-a sperat că vor apărea clarificări care să rezolve misterul accidentului, dar nu s-a întâmplat nimic. În accident și-au pierdut viața magnatul român și soția sa în vârstă de 65 de ani, fiul lor Ștefan și partenera sa canadiană, italianul Filippo Nascimbene și soția sa Claire, în vârstă de 33 de ani, fiul lor în vârstă de un an, Raphael, și mama acesteia, în vârstă de 65 de ani.

Vinerea trecută, s-a anunțat că, în cadrul exprtizei tehnice dispuse de procuratură, au fost găsite și extrapolate datele conținute în înregistratorul de date ușoare (LDR) recuperat de la locul prăbușirii avionului Pilatus PC-12 și preluat de laboratoarele Agenției Naționale pentru Siguranța Zborurilor. Cu toate acestea, analizele inițiale au arătat că datele sunt vechi de aproximativ șapte luni.

Nu se mai poate face nimic pentru a clarifica de ce, după ce a decolat de la Linate, aeronava a coborât la aproape 90 de grade, în timp ce se afla în zbor.

Cutia neagră a avionului prăbușit în Italia, în care magnatul român Dan Petrescu și familia sa au murit, analizată

 

Ancheta, coordonată de Tiziana Siciliano și de procurorii Filippini și Clerici, va continua, ipoteză cu ipoteză, prin analiza înregistrărilor video ale căderii, a dialogurilor dintre pilot și camera radar, a părților rămase din aeronavă, precum și a examinărilor medico-legale asupra rămășițelor victimelor și, în special, ale pilotului.

Printre ipoteze, există posibilitatea unei boli, a unei erori umane, a unor manevre greșite sau imprudente, dar, în acest moment, nu pot fi excluse nici problemele sau defecțiunile avionului Pilatus.

Avionul fusese achiziționat în aprilie 2015 de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

În tragedia aviatică produsă în luna octomrbie și-au peirdut viața Dan Petrescu, considerat cel mai bogat român, care s-ar fi aflat la manșa avionului care s-a prăbuşit în Milano alături de soţia și fiul său. Cu ei erau ale cinci persoane, între care un copil, și se îndreptau spre vila sa din Olbia, unde urma să petreacă după creștinarea bebelușului unor prieteni, aflați și ei în aeronavă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel