Cursele cu tauri din Spania au fost reluate după o pauză de doi ani. Mii de oameni au umplut străzile din Pamplona

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Celebrele curse cu tauri de la Pamplona au fost reluate, după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

Mii de petrecăreţi îmbrăcaţi în alb şi purtând eşarfe roşii au umplut străzile oraşului spaniol Pamplona în prima parte a zilei de miercuri pentru a asista la momentul în care explozia unei petarde a dat startul primei ediţii a curselor cu tauri organizate în cadrul Festivalului San Fermin după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

Ploaia slabă nu a stricat bucuria mulţimii de oameni reuniţi în Piaţa Primăriei din nordul oraşului spaniol, hainele lor fiind deja îmbibate cu vinul roşu şi sangria care au început să curgă în valuri în timpul acestui festival de opt zile, făcut celebru de romanul "Fiesta" al scriitorului american Ernest Hemingway.

Acest eveniment anual a fost anulat în 2020 şi în 2021 din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Asociaţiile pentru protecţia animalelor militează pentru anularea sa definitivă.

Cursele de la Pamplona vor continua timp de o săptămână

 

"Am venit de multe ori la San Fermin în trecut, dar acum este ceva foarte diferit, oamenilor le-a lipsit sărbătoarea, ei sunt acum bucuroşi să se afle alături de familiile lor, bucuroşi că sunt fără mască sanitară, vor doar să simtă că trăiesc şi să se bucure de soare", a declarat Michelle Rene, o femeie de 45 de ani venită din San Francisco.

Pablo Cortes este un turist venit din Hawaii, care, la fel ca Michelle Rene, a asistat la momentul la care o petardă în formă de rachetă - denumită "Chupinazo" - a fost lansată dintr-un balcon şi a dat startul cursei. "Energia este uluitoare - aceasta este cea mai mare petrecere, cel mai tare lucru pe care l-am văzut în viaţa mea", a declarat el.

Mulţi dintre participanţi au băut şi au dansat toată noaptea de marţi spre miercuri.

Cursele de la Pamplona, în timpul cărora şase tauri de luptă îi aleargă pe participanţi pe străzile înguste din centrul vechi al oraşului spaniol pe o distanţă de 800 de metri, vor începe joi şi vor continua timp de o săptămână, inclusiv pe durata acestui weekend, când devin de obicei deosebit de periculoase din cauza numărului mare de turişti.

În total sunt organizate opt curse şi fiecare dintre ele durează, de obicei, între trei şi cinci minute. Cursele se termină într-o arenă, unde animalele sunt oprite şi direcţionate spre ţarcuri, înainte de a fi readuse pentru luptele organizate în timpul serii, în urma cărora sunt ucise.

Zeci de activişti pentru drepturile animalelor, purtând costume de dinozauri, au protestat marţi la Pamplona, scandând sloganul "Luptele cu tauri sunt preistorice!".

Festivalul San Fermin este periculos însă şi pentru oameni. Cel puţin 16 alergători au murit de-a lungul ediţiilor precedente, ultima victimă fiind un bărbat care a fost împuns mortal de un taur în anul 2009. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel