Curăță salteaua patului cu câteva produse din cămară: vei avea un somn profund și liniștit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curăță salteaua patului cu câteva produse din cămară - vei avea un somn profund și liniștit. Sursa - Pexels
Curăță salteaua patului cu câteva produse din cămară - vei avea un somn profund și liniștit. Sursa - Pexels

Un pat curat și confortabil ne face fericiți. Cu toții cunoaștem acea senzație minunată când dormim într-un așternut proaspăt spălat. Dar, multe persoane uită să curățe și salteaua patului.

Dacă ai schimbat lenjeria asta nu înseamnă neapărat că dormi într-un pat curat. Se recomandă să vă curățați salteaua de două ori pe an, pentru a menține patul cu adevărat curat.

Te-ai gândit vreodată ce se ascunde în saltea: acarieni, piele moartă, murdărie, dar și alte resturi. Prin urmare, salteaua trebuie întreținută, mai ales dacă suferi de alergii sau ai animale de companie.  

De ce să pui bicarbonat în colțul geamurilor. Trucul pe care îl vei folosi la infinit 

Te trezești des dimineața cu nasul înfundat, mâncărime sau te dor ochii? Atunci ai alergii la acarienii și praf, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită saltelei. 

Saltelele își dublează greutatea la fiecare 10 ani. Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar e adevărat că greutatea unei saltele se dublează la fiecare 10 ani. S-ar putea să fie la fel și cu salteaua ta, care acumulează firele de păr, celule moarte ale pielii, mucegai, bacterii, praf și acarieni.

Pune această plantă pe pervaz și nu vei avea probleme cu țânțarii toată vara. Și alte produse din cămară îți vin în ajutor

Sună destul de groaznic, nu? Dar nu vă faceți griji. Este foarte ușor să curățați o saltea și o puteți face cu ușurință acasă

Curăță salteaua patului cu câteva produse din cămară: vei avea un somn profund și liniștit

 

Ai nevoie de praf de copt, un aspirator și o cârpă umedă. Mai întâi aspirați bine salteaua, eliminând praful și murdăria. Asigurați-vă că peria aspiratorului este curată înainte de a o folosi pe pat, altfel salteaua se va murdări mai mult.

Bicarbonatul de sodiu vă scapă de toate acele mirosuri urâte și este disponibil în fiecare magazin alimentar! Bicarbonatul de sodiu funcționează astfel: elimină mirosurile, umezeala, murdăria și lăsă salteaua proaspătă și curată.

Petele de pe saltea se curăță ușor cu un amestec de bicarbonat de sodiu, apă și sare și lăsați să acționeze 30 de minute. Apoi ștergeți cu o cârpă umedă.

Pulverizați acest amestec făcut în casă pentru a elimina toți păianjenii și furnicile. Un truc fantastic

 

Folosește o husă de protecție pentru saltea, care o va proteja de bacterii, acarieni sau petele care pot apărea accidental. În plus, husa se spală ușor la mașina de spălat.

Aspiră salteaua de fiecare dată când schimbi așternuturile. Praful, particulele de piele sau acarienii acumulați în saltea vor fi îndepărtați. Procesul de aspirare durează aproximativ 15 minute, iar tu vei câștiga un somn odihnitor și sănătos.

Nu uita să aerisești salteaua 

 

Salteaua trebuie răsucită o dată la trei luni, deoarece, în felul acesta, se uzează uniform. Prin răsucirea saltelei o dată la 3 luni, partea de la cap va ajunge la picioare și invers, evitând să se creeze o adâncitură în saltea.

De asemenea, o dată la șase luni se recomandă întoarcerea saltelei, de pe o parte pe cealaltă, în cazul în care este o saltea cu două fețe.

Nu mai mânca în pat, deoarece micile firmituri  se împrăștie pe saltea. Aceste particule fine, dar și lichidele scurse în țesătura saltelei, vor duce la mirosuri neplăcute, mucegai și bacterii.

Nu uita să aerisești camera și salteaua. Deschide  geamurile și lasă să intre aerul și razele soarelui. Nu uita să îndepărtați toate așternuturile de pe pat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel