Pune această plantă pe pervaz și nu vei avea probleme cu țânțarii toată vara. Și alte produse din cămară îți vin în ajutor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune această plantă pe pervaz și țânțarii îți vor ocoli casa. Și alte produse din cămară îți vin în ajutor. Sursa - Pexels
Pune această plantă pe pervaz și țânțarii îți vor ocoli casa. Și alte produse din cămară îți vin în ajutor. Sursa - Pexels

Vara, ne confruntăm, deseori, cu invazii de furnici și țânțarii. Aceste insecte devin dușmanii noștri de care încercăm să scăpăm prin diferite metode.

 

Utilizarea pesticidelor și a insecticidelor nu este recomandată în casa în care locuim. De fapt, ar putea fi riscant pentru sănătatea noastră. Dar putem scăpa de țănțari cu metode naturale.

Înmuiați costumul de baie într-un amestec de oțet și apă. Trucuri pentru ca acestea să rămână intacte ani de zile

Cu toții avem, în casă, ingrediente naturale care ne pot ajuta în acest scop. Aceste ingrediente foarte simple și sunt suficiente pentru a alunga țânțarii.

Unele ingrediente acționează ca adevărate respingătoare pentru țânțari. Pentru ei, va fi suficient să le miroase și să ne ocolească casele.

Cum să faci acasă propriul săpun lichid: o rețetă simplă pentru un produs care va fi mai bun decât cel cumpărat din magazin

Despre ce ingrediente vorbim? Iată lista cu cele pe care cu siguranță le aveți deja acasă.

Mentă - trebuie doar să punem plante de mentă pe pervaz sau pe balcon pentru a ține țânțarii departe.

Zațul de cafea nu trebuie aruncat după utilizare: îl puteți folosi ca remediu împotriva țânțarilor. Aranjați zațul de cafea într-un borcan mic și puneți-le pe pervaz.

Pulverizați acest amestec făcut în casă pentru a elimina toți păianjenii și furnicile. Un truc fantastic

Un alt remediu foarte popular este cel care presupune folosirea unei lămâi și a cuișoarelor. Tăiați o lămâie în jumătate și așezați pe ea cuișoare. Plasați capcana în punctele strategice ale casei, în special în apropierea  ușilor, ferestrelor și balcoanelor. Și iată, cu aceste ingrediente simple vom ține în sfârșit țânțarii departe de casă.

 

 

BONUS. Cum putem scăpa de furnicile din casă cu un insecticid natural, făcut în bucătărie: Bicarbonatul și lămâia au concurență

 

 

Odată cu venirea primăverii, natura se îmbracă în verde, plantele își recapătă vigoarea și totul  renaște. Cu toate acestea, același sezon declanșează trezirea multor animale și insecte. Din nefericire, deseori ne confruntăm și în casă cu insecte și acarieni.

În special plantele de cameră devin incubatoare pentru zeci de insecte. Dar puțin știu că putem scăpa de acestea cu 3 insecticide de uz casnic.

Primăvara este și un semnal de trezire  pentru furnici și în acest articol vom vedea cum să scăpăm de ele, cu ajutorul unei substanțe ecologice.

Dezinfectează peria de toaletă în doar câteva clipe. Trebuie doar să adaugi în apă aceste două ingrediente excepționale

 

Odată cu zilele calde, furnicile apar peste tot: în interiorul și în afara casei, atrase, în special, de substanțele care conțin zahăr, firmituri și  resturi de mâncare. De asemene, le putem găsi, cu ușurință, și pe plantele din casă.

Furnicile în sine nu reprezintă un pericol, dar este neplăcut să le vezi cum mișună prin casă. Însă, pentru pante, furnicile prezintă un pericol. Micile insecte pot construi, la baza plantelor noastre, mușuroaie, slăbind și distrugând rădăcinile.  Prin urmare, din inofensive ar putea deveni dăunătoare pentru plantele din casă, de aceea trebuie să acționăm.

Haine și cearșafuri parfumate și fără cute. Adăugă câteva picături minune în apa fierului de călcat și vei fi uimită de rezultate

În afară de bicarbonat de sodiu și sucul de lămâie, iată cum să scapi de furnicile din plante și din casă cu acest truc natural.

Bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie sunt, de obicei, folosite pentru a scăpa de furnici.  Ambele ar avea o putere de respingere, dar combinate devin un adevărat insecticid.

Special pentru vegetație, se poate folosi săpunul de Marsilia, scorțișoara și borul.

Cum să îndepărtăm zgârieturile și petele de pe parchet. Un remediu natural și un truc al bunicii ne vine în ajutor

Cu toate acestea, ar exista o soluție versatilă de combatere a dăunătorilor, care ar putea acționa într-o singură lovitură în casă și asupra plantelor.

Pentru a face acest lucru vom avea nevoie de: 

100 de grame de frunze de urzică,

1 litru de apă  distilată.

½ lingură de ardei iute.

Pentru a crea insecticidul nostru, trebuie să lăsăm frunzele de urzică la macerat în apă, timp de 1-2 zile.  Apoi, adăugați ardeiul iute și încălziți timp de 15 minute.

Cum să îndepărtezi părul și scamele din scurgerea dușului fără efort? Ai nevoie de 3 ingrediente pe care le ai în casă

La final, insecticidul nostru natural se filtrează, se lasă să se răcească și se pulverizează din abundență pe fiecare zonă invadată.

Așadar, în afară de bicarbonat de sodiu și sucul de lămâie, ne putem lua rămas bun de la furnici cu această  soluție practică și rapidă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel