Cuptorul cu microunde murdar - adevărată bombă cu ceas: milioane de bacterii pe masă. Iată cum să cureți bine acest electrocasnic

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cuptorul cu microunde murdar - adevărată bombă cu ceas: milioane de bacterii pe masă. Iată cum să cureți bine acest electrocasnic
Cuptorul cu microunde murdar - adevărată bombă cu ceas: milioane de bacterii pe masă. Iată cum să cureți bine acest electrocasnic

Îl folosiți în fiecare zi, dar nu știți cum să curățați cuptorul cu microunde? Iată câteva trucuri pentru a face față murdăriei periculoase ale acestui electrocasnic. În afară de aspectul estetic, este un mediu în care bacteriile și agenții patogeni se multiplică rapid. 

Acest aparat de uz zilnic din marea majoritate a locuințelor este unul dintre cele mai practice, deoarece ne permite să încălzim, să gătim și să dezghețăm cu ușurință, rapid și eficient, alimentele.

Și, ca orice lucru care este folosit frecvent, acumulează murdărie, reziduuri alimentare și grăsime, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. De data aceasta venim să vă spunem cele mai bune trucuri pentru curățarea cuptorului cu microunde.

Spre deosebire de curățarea unui cuptor convențional, cuptorul cu microunde poate fi curățat în câțiva pași simpli. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a depăși această provocare și pentru a vă face cuptorul cu microunde să dureze mai mult!

Cuptorul cu microunde murdar - adevărată bombă cu ceas: milioane de bacterii pe masă

 

Utilizarea zilnică a cuptorului cu microunde merge mână în mână cu cantitatea de murdărie care se acumulează: stropii și resturile de mâncare, grăsimea sau mirosurile neplăcute sunt unele dintre cele mai frecvente probleme. De aceea, este important să nu uitați să curățați cuptorul cu microunde în mod regulat.

Curățarea cuptorului cu microunde nu va dura prea mult, trebuie doar să petreceți câteva minute de fiecare dată când îl folosiți, astfel încât să arate strălucitor și să miroasă la fel de bine ca în prima zi, prelungind astfel durata de viață a acestui aparat indispensabil în bucătărie. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că în acest aparat încălzim alimentele pe care le vom mânca mai târziu, motiv pentru care este foarte important să îl păstrăm curat.

Te-ar putea interesa și: Curăță argintul acasă, mai bine decât orice bijutier: Trucuri pe care și bunica le folosea pentru a face argintăria să strălucească

Trucuri pentru curățarea sigură și eficientă a cuptorului cu microunde

 

Apă și lămâie pentru a curăța cuptorul cu microunde

Acest truc pentru îndepărtarea murdăriei din cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai populare și eficiente. Vom avea nevoie de o lămâie, pe care o putem stoarce sau tăia în două. Odată făcut acest lucru, puneți bucățile de lămâie într-un recipient pentru microunde (un pahar, de exemplu) cu 300 ml de apă, însoțite de puțin bicarbonat de sodiu sau de o crenguță de pătrunjel.

Apoi îl punem în cuptorul cu microunde și îl încălzim timp de cinci minute la putere maximă, până când interiorul devine tulbure din cauza aburului generat. Acest proces va înmuia murdăria și va conferi cuptorului cu microunde o aromă plăcută. După acest timp, deschidem ușa și scoatem recipientul. Apoi ștergem interiorul cu o cârpă sau o cârpă pentru a îndepărta murdăria înmuiată.


Cum să folosești oțetul pentru a îndepărta resturile de mâncare din cuptorul cu microunde

Pe lângă pansarea salatelor, oțetul poate fi folosit și pentru a curăța cuptorul cu microunde. Este un aliat excelent pentru dezinfectarea acestui aparat. Pentru a face acest lucru, turnați o lingură de oțet alb într-un castron umplut cu 300 ml de apă. Se introduce în cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute. După ce a trecut acest timp, scoatem recipientul și curățăm interiorul cu o cârpă sau un șervețel. Dacă mai există urme de mâncare sau un miros urât, putem umezi o cârpă într-un alt bol cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu și șterge suprafețele pentru a îndepărta toată murdăria.

Nu uitați să curățați și placa de microunde!

Pe lângă curățarea cuptorului cu microunde în interior, nu trebuie să uităm să acordăm atenție și plăcii, roților și inelului. Pentru a face acest lucru, vom îndepărta placa și o vom freca cu un burete. Vom face același lucru cu janta. Pentru roți, vom șterge cu o cârpă umedă cu apă și puțin detergent neutru.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, util pentru a curăța cuptorul cu microunde de murdăria încrustată.


Pentru curățarea cuptorului cu microunde putem folosi și bicarbonat de sodiu separat. În acest caz vom folosi un burete umed pe care vom aplica puțin bicarbonat de sodiu. Ștergeți buretele pe suprafețe, apoi clătiți cu o cârpă umedă și uscați.

Pe lângă aceste sfaturi de curățare a cuptorului cu microunde, este important să urmați și o serie de sfaturi pentru a evita pătarea frecventă a interiorului cuptorului cu microunde. Pentru aceasta, este esențial să acoperiți alimentele cu un capac atunci când sunt încălzite, să încercați să îndepărtați resturile imediat ce se depun pe suprafețe, să le curățați cu o cârpă după fiecare utilizare, precum și să lăsați ușa deschisă pentru o perioadă de timp după utilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel