Cum te fereşti de HACKERI? Vezi ce metode folosesc pentru a FURA date

Andreea Cosma |
Data publicării:

Specialiştii în securitate cibernetică atrag atenţia asupra metodelor folosite de hackeri pentru a-i păcăli pe utilizatori. Unul dintre cele mai utilizate atacuri este aşa-numitul "phishing" - adică se folosesc de mesaje false, care să inducă în eroare destinatarii, cu scopul de a-şi divulga date personale, financiare ori de securitate.

Tentativele de "phishing" au loc cel mai frecvent în social media, infractorii cibernetici folosindu-se în mod ilegal de numele unei companii de telefonie mobilă pentru a oferi prosusele la un preţ mai mic.  

"În schimbul acelor telefoane, utilizatorii sunt păcăliţi să-şi introducă date, printre care şi datele de card. Atacatorii au acces la banii de pe acel card. Ce ar trebui să facă un utilizator atunci când observă o astfel de campanie? În primul rând, să verifice cu compania care ar fi în spatele acelei campanii, fie la numărul de telefon oficial, postat pe site-ul companiei respective, deci nu la un număr de telefon postat în campania de pe social media, sau prin adresa de contact de e-mail al companiei respective", potrivit lui Florin Costache, specialist în securitate cibernetică. 

 

Cum pot fi furate datele de pe card?

 

O altă metodă folosită este "phishingul" prin e-mail, prin care utilizatorii sunt păcăliţi cu scopul de a-şi divulga datele confidenţiale, precum cele de pe card sau date de logare în diferite aplicaţii, precum de online baking.

În astfel de e-mailuri se invocă motive urgente, cum ar fi blocarea unui cont în cazul în care nu se răspunde la acel e-mail.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă, în acest caz, contactarea companiei respective pentru a verifica autenticitatea mesajului, iar în situaţia în care răufăcătorii au reuşit să vă sustragă banii de pe card, anunţaţi banca şi faceţi o plângere la poliţie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel