Cum să tai ceapă fără să plângi. Trucuri care te scapă de lacrimi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ceapa_taiata
ceapa_taiata

De fiecare dată când tai ceapă te ustura ochii și îți curg lacrimi? Specialiștii au spus că nu afectează sănătatea ochilor, ci doar declanșează glanda lacrimală. Însă poți scăpa de acest calvar, dacă apelezi la unul dintre aceste trucuri simple.

Ceapa tăiată conține anumite substanțe despre care vorbeam mai sus, iar dacă o tăiați în apă sulful rămâne acolo și nu mai iese la suprafață. Apoi, poți să o mărunțești fără ca ochii să-ți mai lăcrimeze.

După ce ați curățat ceapa, o tăiați pe jumătate, iar apoi o puneți într-un vas cu apă rece. Lăsați-o acolo aproximativ o oră, iar apoi vă apucați de gătit. Veți observa că atunci când tocați ceapa nu veți mai avea nicio lacrimă. De asemenea, ceapa își pierde mirosul, dar nu și gustul.

Dacă vei pune ceapa la congelator cu un sfert de oră înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai lăcrima ochii și, în plus, vei scăpa de mirosul neplăcut. Este un truc eficient care merită încercat.

Pentru acest truc aveți nevoie de o oală umplută cu apă fiartă. Trebuie să tăiați ceapa lângă apa fiartă. Ochii nu vă vor mai ustura.   

Rădăcina conține un procent foarte mare din enzime. Dacă nu tăiați rădăcina, acestea rămân în interior și substanțele nu mai ies la suprafață. B 

 

Stoarce lămâie pe fundul de tocat

 

Aveți nevoie de o lămâie pe care să o stoarceți pe fundul de tocat. Acidul citric are rolul de neutraliza substanțele care provoacă iritații. Această soluție este simplă și funcționează sută la sută, scrie Știri din Lume.

Țineți un băț de chibrit în gură. Trucul poate părea ciudat, dar chiar funcționează. Tot ceea ce trebuie să faceți este să luați un băț de chibrit și să-l țineți în gură cu capătul roșu în exterior. Acesta atrage substanța iritantă și nu o mai lasă să ajungă la ochii.

Pentru acest truc este nevoie să aprindeți o lumânare să o așezați undeva în bucătărie. Flacăra atrage substanțele iritante și îndepărtează mirosul neplăcut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel