Cum să scapi de picioarele transpirate. Iată 12 trucuri care fac minuni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum să scapi de picioarele transpirate. Iată 12 trucuri care fac minuni / Foto: Unsplash
Cum să scapi de picioarele transpirate. Iată 12 trucuri care fac minuni / Foto: Unsplash

Este normal să ai uneori picioarele transpirate, dar transpirația excesivă poate indica o afecțiune. Picioarele transpirate pot duce, de asemenea, la alte probleme de sănătate, cum ar fi mirosul picioarelor, piciorul atletului și ciuperca unghiilor de la picioare. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de transpirație.

Am pregătit câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de transpirația neplăcută, mai ales pentru aceste zile călduroase de vară. Dacă sfaturile de mai jos nu reduc transpirația picioarelor, cel mai bine ar fi să cereți sfatul unui medic.

Un medic va diagnostica transpirația excesivă cerându-i persoanei să descrie simptomele și efectuând un examen fizic. De asemenea, aceștia pot efectua un test de iod pentru amidonul.

Pentru prevenirea transpirației picioarelor, oamenii pot încerca să folosească următoarele trucuri, conform MedicalNewsToday:

 

1. Ținerea unui jurnal al episoadelor de transpirație

 

Înregistrați episoadele de picioare transpirate într-un caiet și căutați tipare. Acest lucru poate ajuta la identificarea alimentelor, situațiilor sau emoțiilor care declanșează transpirația picioarelor. Este apoi posibil să luați măsuri pentru a limita sau evita acești factori declanșatori.

 

2. Purtarea șosetelor potrivite

 

Alegeți cele mai bune șosete pentru anotimp și activitate.

Purtați șosete din bumbac în timpul lunilor mai calde pentru o ventilație adecvată. Lâna este o opțiune bună pentru lunile de iarnă. Evitați nailon, deoarece această țesătură sintetică poate reține umezeala.

Unii producători fac, de asemenea, șosete care îndepărtează umezeala de piele. De obicei, este posibil să cumpărați șosete care elimină umiditatea în magazinele de articole sportive.

 

3. Utilizarea pudrelor antifungice

 

O pudră antifungică pentru picioare va ajuta la menținerea picioarelor uscate și fără mirosuri.

O opțiune alternativă este aplicarea unui praf ușor de amidon de porumb pe picioare. Cu toate acestea, amidonul de porumb nu luptă împotriva ciupercilor în modul în care o fac pulberile antifungice.

 

4. Aplicarea de antiperspirant

 

Picioarele conțin mai multe glande sudoripare pe centimetru decât orice altă parte a corpului. Există aproximativ 125.000 de glande sudoripare pe fiecare picior.

Un deodorant antiperspirant este un remediu ușor de folosit pentru picioarele transpirate. Aceste produse acționează prin blocarea temporară a glandelor sudoripare.

Academia Americană de Dermatologie recomandă aplicarea antiperspirantului pe picioarele uscate înainte de culcare și spălarea acestuia dimineața. Oamenii ar trebui să repete acest lucru timp de încă 3 sau 4 nopți consecutive și apoi să treacă la utilizarea acestuia o dată sau de două ori pe săptămână.

 

5. Alegerea pantofilor potriviți

 

Căutați pantofi confecționați dintr-o țesătură respirabilă, cum ar fi pânza sau pielea. Evitați pantofii din lac sau plastic, deoarece nu permit o bună circulație a aerului și pot reține transpirația în interiorul pantofului.

Verificați dacă pantofii sunt de mărimea corectă. Pantofii prea strâmți vor aglomera degetele de la picioare și vor contribui la transpirația picioarelor.

De asemenea, tălpile interioare pot oferi o oarecare ușurare a transpirației picioarelor. Căutați tălpi absorbante sau deodorante pentru a elimina umezeala și a preveni mirosurile de picioare.

 

6. Hidratează-ți picioarele

 

Consumul de multă apă, mai ales în zilele călduroase sau atunci când faceți exerciții fizice, ajută la reglarea temperaturii corpului și reduce probabilitatea de transpirație.

Chiar și cele mai bune tehnici de prevenire nu vor împiedica întotdeauna transpirația picioarelor. Atunci când apare transpirația, efectuarea următoarelor acțiuni poate fi de ajutor.

 

7. Spălarea picioarelor

 

Spălarea picioarelor transpirate nu numai că clătește transpirația și bacteriile, dar răcește pielea și reduce transpirația ulterioară.

Încercați să spălați picioarele cel puțin o dată, dacă nu de două ori pe zi. Folosiți un săpun antifungic fără prescripție medicală (OTC) sau adăugați în apă câteva picături de ulei esențial antimicrobian, cum ar fi arborele de ceai sau eucaliptul.

Uscați bine picioarele, în special între degetele de la picioare. Picioarele umede permit bacteriilor și ciupercilor să înflorească.

Aplicați un praf ușor de pudră antifungică sau amidon de porumb înainte de a încălța șosete de bumbac și pantofi respirabili.

 

8. Înmuiați picioarele în ceai negru

 

Folosirea ceaiului negru poate fi o modalitate eficientă de a opri transpirația.

Acest remediu neobișnuit presupune înmuierea picioarelor într-un lighean cu apă caldă cu două pliculețe de ceai negru. Taninurile din ceai închid porii din piele, reducând transpirația.

Lăsați picioarele transpirate să se înmoaie timp de 20 de minute la rând. Repetați acest tratament zilnic, dacă este necesar.

 

9. Purtați ciorapi de rezervă

 

Atunci când nu este posibil să spălați sau să înmuiați picioarele, schimbați-vă cu o pereche de șosete noi. Din nou, alegeți șosete care elimină umezeala sau șosete din bumbac natural. Păstrați perechi de șosete de rezervă la școală sau la serviciu, astfel încât să fie posibilă împrospătarea instantanee a picioarelor.

 

10. Încercarea de iontoforeză

 

Asociația americană de medicină recomandă o tehnică numită iontoforeză pentru persoanele cu picioare transpirate.

Ionoforeza folosește apa pentru a trece un curent electric ușor prin pielea picioarelor. Acesta blochează temporar transpirația să iasă din glandele sudoripare.

Într-un studiu mic, 88% dintre participanții cu mâini, picioare sau ambele transpirate au demonstrat un răspuns pozitiv la iontoforeză, deși au trebuit să repete terapia la fiecare 3-4 săptămâni pentru a menține rezultatele.

Persoanele cu picioare transpirate pot găsi aparate de iontoforeză pentru uz casnic online sau în unele farmacii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel