EXCLUSIV  Cum răspund cei de la #REZIST, după declaraţiile grupului Diaspora pentru România: "Toţi suntem mişcarea #REZIST"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Aceste ultime zile înainte de protestul din 10 august au fost marcate de câteva tensiuni între organizatori. Grupul Diaspora pentru România a lansat mai multe săgeţi la adresa liderilor #Rezist.

"Nu cred că diaspora nu este în asentimentul #rezist, toţi suntem mişcarea #rezist, toţi cei care de 900 de zile suntem în stradă şi am ieşit în urma acelei OUG 13. Toţi suntem faţă de aceste grupuri extraordinare care s-au înfiinţat după Colectiv, cum este şi Corupţia Ucide.

Citeşte şi: STRIGĂT pentru Alexandra Măceşanu, în Piaţa Victoriei

Singura chemare a noastră este „veniţi unde consideraţi dvs, paşnic şi fără arme, aşa cum spune Constituţia României. Orice încercare de instigare, de violenţă, chiar şi violenţă verbală faţă de alte persoane, va fi eliminată din acest marş. Eu voi veni împreună cu fetele mele. Dacă eu vin cu fetele mele, orice declaraţie, orice încercare a unora să spună că noi venim cu violenţă în Paţa Victoriei sau să le stricăm unora ceva, este un fals", a spus Sandu Matei, în exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.

Citeşte şi: Protestari din toată ţara, găzduiţi GRATUIT înainte de protestul din 10 august. Cum şi-au pregătit pancartele cu care vor mărşălui pe străzi

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii grupului Diaspora pentru România s-au plâns de faptul că au avut nevoie de nouă luni să obşină o autorizaţie pentru protestul din 10 august, în timp ce alţii, respectiv liderii #rezist, au obţinut autorizaţia pentru marş în trei zile, lucru dezminţit de Sandu Matei.

"Ei au spus că în trei zile. A durat 15 zile, e termenul legal. La noi a fost cererea cât se poate de curată, cât se poate de corectă, cerinţe normale, nu aberaţii. Probabil şi eu dacă ceream să mărşăluiesc cu o bombă în mână, dura şi la mine nouă luni. A durat două săptămâni", a mai spus Sandu Matei.

Citeşte şi: Numele lui Liviu Dragnea nu va lipsi de pe pancartele de la PROTEST: "Chiar dacă e în PUŞCĂRIE..."

Cât despre zvonul că s-ar dori amplasarea unei scene în Piaţa Victoriei, Sandu Matei a subliniat că nu se doreşte promovarea nimănui.

"Nici la Colectiv nu s-a dorit o scenă. Mişcarea #Rezist, de 900 de zile, nu are lideri, nu are organizatori. Suntem oameni liberi, suntem oameni curaţi, suntem oameni cinstiţi. Nu ne dorim promovările unora sau lansări în politică", a amai spus Sandu Matei, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

Citeşte şi: Dosarul 10 august: "Nu vrem să fie încă un dosar ISTORIC nerezolvat! Avem nevoie de o RE-EVOLUŢIE!"

În acelaşi timp, reprezentanţii grupului Corupţia Ucide este de părere că 10 august este o zi mare pentru toţi românii, nu doar pentru cei de afară.

"Este o zi mare nu doar pentru Corupţia Ucide şi diaspora, este o zi mare pentru toate organizaţiile implicate în manifestaţiile de stradă anticorupţie. Protestul este, aş zice greşit denumit „al diasporei”. Este al nostru, al tuturor, cu menţiunea că, de data asta, se pot alătura într-un număr mai mare şi  românii noştri din diaspora", a spus şi Angi Şerban, de la Corupţia Ucide, pentru ŞtiriDiaspora.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel