Tensiuni între protestatari, înainte de 10 august. Grupul Diaspora pentru România, SĂGEŢI către grupul #REZIST: "S-au supărat că le-am luat JUCĂRIA"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanţii de la Diaspora pentru ROmânia lovesc dur în cei de la #rezist, spunând că primăria le-a dat mult mai repede autorizaţia pentru marş, spre deosebire de ei, care au aşteptat luni întregi pentru asta.

"Noi am stat nouă luni pentru autorizaţia asta pentru Piaţa Victoriei. Dintr-o dată a apărut un grup, sunt cei de la #rezist, care au mers la primărie şi au solicitat un marş de la MAI, până în Piaţă şi li s-a aprobat în trei zile. Doamna Firea şi-a delegat, după ce a  dat şi autorizaţia asta, şi-a delegat atribuţiile domnului Bădulescu, care nouă ne-au pus beţe în roate cât au putut, dar acestora de la #rezist le-a dat în trei zile aceste autorizaţii, a spus unul dintre reprezentanţii Grupului pentru Diaspora, Claudiu Mărginean.

Tommy Tomescu, medicul român din Londra care conduce acest grup, a completat:

"Aş dori să fac o precizare, cred că acei oameni nu reprezeintă neapărat #rezist".

Citeşte şi: Noul prefect al Capitalei lansează ACUZAŢII înainte de protestul din 10 august

Claudiu Mărginean a continuat să atace oricum celălalt grup de organizatori.

"Mi se pare ciudat să apară acest grup brusc. Suntem în siuaţia în care cei de la LGBT primesc un acord pentru o demosntraţie şi, paralel, le dă şi celor de la Noua Dreaptă tot acolo. Asta e o chestiune pe care vreau să o punctez ca fiind deosebit de dubioasă.

Vor să vină peste noi în Piaţă, dar noi suntem LGBT şi ei sunt Noua Dreaptă", a mai spus Mărginean.

Citeşte şi: Organizatorii protestului din 10 august, APEL către GALERII: "Orice INSTIGATOR care va fi identificat..."

"Nu e vorba neapărat că au aşteptat. E vorba de faptul că am depus cererea în noiembrie, două luni nu mi-au răspuns, i-am dat în judecată, m-au chemat în ianuarie să discutăm. În luna februarie, după o grămadă de condiţii, am semnat protocolul, primul protocol s-a furat, a dispărut. A trebuit să depun plângere la procuratură. A am ajuns în luna iulie, când a trebuit să alerg după alte acte. A fost un întreg calvar, anormal pentru o ţară democratică. Am obţinut ultimul aviz în cursul acestei săptămâni, cu câteva zile înainte de protest. Acesta este unul dintre motivele pentru care noi protestăm", a completat Tommy Tomescu.

"Mie mi se pare că, în ultimii ani, aceste demonstraţii s-au petrecut cu un anumit scop şi au fost manipulate din capul locului. De aceea am vrut să intervenim din timp şi să ocupăm acest spaţiu şi cred că ceilalţi s-au supărat foarte tare că le-am luat jucăria, 10 august", a mai spus Claudiu Mărginean.

Ieri, protestatarii Sandu Matei şi Tudor Cârstoiu au declarat că cei de la grupul Diaspora pentru România au refuzat să se aşeze la aceeaşi masă a discuţiilor cu instituţiile statului şi alţi organizatori şi au cerut ca cei doi să plece din sală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel