Organizatorii protestului din 10 august, APEL către GALERII: "Orice INSTIGATOR care va fi identificat..."

Andreea Cosma |
Data publicării:
protest
protest

Doi dintre organizatorii protestului din 10 august, Tudor Cârstoiu şi Sandu Matei, au făcut câteva declaraţii înainte de mitingul din weekend.

"Nu suntem lideri şi nu vrem să fim consideraţi lideri. Nu avem obiective să coordonăm noi masele. Noi am facilitat cadrul ca oamenii să poată să mărşăluiască de la Piaţa Revoluţiei înspre la Piaţa Victoriei, cu încheiere legală la statuia lui Lascăr Catargiu.

Noi vom anunţa la statuia lui Lascăr Catargiu că marşul legal se încheie dar noi, cetăţenii, vom coninua un protest spontan înspre Piaţa Victoriei, pentru a ne alătura celuilalt protest organizat. Am fost extrem de deschişi ca să facem şedinţa împreună cu ceilalţi organizatori. Ei nu au dorit să stea alături de noi", a spus Tudor Cârstoiu.

 

Apel către galerii, înainte de 10 august

 

Întrebat dacă i-au asigurat jandarmii că va fi un protest paşnic, acesta a spus că a primit asigurări în acest sens şi cere oamenii de dialog din cadrul jandarmeriei să comunice cu organizatorii, iar jandarmii să fie o prezenţă discretă. În ceea ce priveşte instigatorii la violenţă, aceştia vor fi scoşi din aria protestului.

"Aşa am început, că toţi din sala ne dorim un protesc cât se poate de paşnic. Este menţionat şi în protocol că orice insitgator pe care îl vom identifica va fi înlăturat. Le-am cerut expres să fie discreţi ca prezenţă, să fie oameni de dialog, să nu intimdeze oamenii. Jandarmeria să fie cât se poate de discretă, cu oameni de dialog lângă noi. Este scris în stenograme, ni s-a spus că domnul Stoica, şeful Brigăzii 5, va gestiona operaţional acest marş, ceea ce ne bucură pentru că, din câte ştim, acest domn nu a avut în trecut probleme cu protestatarii, cel puţin batalionul lui. Discuţia a fost civilizată. Dorim să respectăm legea dar câteodată legea intră în contradicţie cu Constituţia", a mai spus Tudor Cârstoiu.

Citeşte şi: Teodorovici LOVEŞTE în protestatarii #Rezist, chiar înainte de 10 august: "#Rezist este o RUŞINE!"

Sandu Matei a fost şi el prezent la discuţiile cu instituţiile şi cu celelalte grupuri de organizatori şi a fpcut un apel către cei din conuscutele galerii.

"Am făcut o chemare către galerii. Galeriile nu sunt nebuni, talibani sau vagabonzi. Ei pot veni la protest ca nişte români care îşi iubesc ţara, dacă au principiile noastre. Dar aşa cum este scris în protocol, orice încercar de violenţă va fi supusă acestui protocol", a spus Sandu Matei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel