Cum îi afectează noile prețuri la energie pe românii din diaspora?

Editor Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum îi afectează noile prețuri la energie pe românii din diaspora.
Cum îi afectează noile prețuri la energie pe românii din diaspora.

Prin diaspora română se înțelege întreaga populație a cetățenilor români din afara României. În această sumă nu sunt incluși, însă, acei români autohtoni care locuiesc în statele vecine, în special românii din Ucraina și Serbia. De asemenea, sunt incluși și cetățenii de origine română născuți în țările respective, în care locuiesc.

Numărul tuturor din străinătate este estimat la aproximativ 4-6 milioane de oameni. Creșterile de preț ale energiei se regăsesc atât în țara noastră cât și în alte țări europene, ceea ce face ca nu doar românii din țara noastră să fie afectați de aceste creșteri, ci și diaspora.


Cum să gestionezi mai bine creșterile prețurilor la energie?

Fie că locuiești în țară sau nu, creșterile prețurilor la energie te afectează inevitabil. Poți încerca să gestionezi mai bine această situație prin compararea prețurilor la furnizorii de energie și să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale. În acest sens te poți folosi de un ANRE comparator și astfel să faci cea mai potrivită alegere pentru tine.

O altă metodă pentru a reduce influența negativă pe care o au aceste creșteri asupra bugetului tău este 
aceea de a transmite în fiecare lună consumul real, pentru a evita cumularea de cantități consumate care se vor aduna pe o factură mai mare și mai greu de plătit.


Care este părerea cetățenilor în legătură cu prețul la energie?

Din păcate, lipsa de informare sau informarea eronată duce la o singură concluzie. Aproximativ 25% dintre români cred că singurii responsabili pentru creșterea prețurilor, atât la energie electrică cât și la gaze, sunt furnizorii de energie. În urma aceluiași studiu s-a constatat că persoanele cu studii superioare știu că atât furnizorii de gaze naturale, cât și cei de energie electrică s-au supus doar reglementărilor legale, care s-au impus și care au dus astfel la creșterile cu care ne confruntăm.

Deși un procent mare dintre români știau că piața energiei se va liberaliza, aceștia au ales piața concurențială și doar un mic procent s-a îndreptat către piața reglementată. Bineînțeles că există un procent de aproximativ 17% dintre cetățenii români care susțin că nu știu cine este furnizorul lor de energie.

Tot în urma acestui studiu la care au participat peste 1000 persoane, românii au spus că sunt afectați de creșterea facturii la energie electrică și gaze, însă 91% dintre aceștia au subliniat că, totuși, o vor plăti.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel