Cum i-a învrăjbit AUR pe românii din Italia: „Cei din ţară, cu secţia de votare sub nas, au preferat căldura sobei“

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
alegeri parlamentare diaspora 2020
alegeri parlamentare diaspora 2020

Românii din Italia s-au învrăjbit pe Facebook, după afişarea rezultatelor care arată că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut în ţara respectivă, la alegerile parlamentare 2020, peste 16.500 voturi.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a reuşit să se claseze pe primul loc în ceea ce priveşte voturile românilor cu rezidenţă în Italia şi să stârnească o adevărată furtună în mediul online. Aproape 35% din voturi (peste 16.500) a obţinut formaţiunea în Peninsulă, în timp ce în Spania şi Franţa s-a clasat pe locul al doilea, cu peste un sfert din voturile valabil exprimate.

Rezultatul i-a luat pe nepregătite nu doar pe românii din ţară, ci şi pe cei plecaţi, care s-au trezit întrebând pe reţelele sociale cine a putut vota un partid considerat extremist. Susţinătorii şi-au asumat repede votul, oameni cu sigla partidului la profil explicând, adesea cu exprimări pline de greşeli gramaticale, ce i-a îndemnat să voteze astfel.

Citește și Rezultate alegeri. AUR, SURPRIZA din Diaspora: Locul 1 în Italia și locul 2 în Spania

„Fiecare ştie ce are de facut nu este usor sa fi tratta ca un sclav in alta TARA AUR este vitorul Romaniei“, este doar unul dintre comentarii. „Nu daţi vina pe diaspora, că dacă cei din ţară ar fi iesit la vot nu ar fi avut prea mult succes. Uitaţi-vă la harta României, toată roşie. Să trăiti bine, că aşa meritaţi“, continuă „analiza politică“.

„Exact...noi am avut la secţia de votare persoane venite de departe să voteze...pe ninsoare şi pe ploaie...cei din ţară cu secţia de votare sub nas au preferat căldura de la gura sobei. Să le fie de bine acum .... vor schimbare, dar schimbarea să o facă alţii“, este constatarea amară a unui alt român din diaspora.

 

„Dezbaterile” au degenerat în ameninţări

 

Discuţiile au ajuns repede în zona agresivă şi românii chiar au început să se ameninţe între ei. „Uitaţi ce-aţi votat, spărgători de bancomate“, a continuat disputa presărată cu link-uri ale articolelor de presă în care sunt prezentaţi liderii AUR.

Citește și Băsescu: „În diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR”

„Vreti sa trăiti decent? Păi, întoarceţi-vă acasă, că o să curgă lapte şi miere şi tone de aur. Ce contează că nu avem spitale, că nu avem drumuri, că stăm încă cu wc-ul în fundul curţii, important e să facem rând la sfânta Paraschiva şi la peştera unde n-a stat niciodată Sf.Andrei. Zic să vă daţi şi «botniţa» jos, că tot trăiti în diaspora“, a venit un alt comentariu, potrivit Adevărul, votanţii AUR replicând sec: „daaa!? Şi fondurile UE din 2007 unde s-au dus!? 30 de ani de liberalism de 2 lei“.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel