Băsescu: „În diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Traian Băsescu a comentat, luni seara, rezultatele obținute de AUR, spunând că nu vrea să facă specualții, dar campania formațiunii nu i se pare „de sorginte românească”.

Întrebat, luni seară, la Digi24, dacă AUR „a furat” procentele PMP, Băsescu a răspuns: „Nu aș specula. Nici nu vreau să mă pronunț asupra apariției explozive a acestei formațiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora unde au obținut rezultate absolut fabuloase”.

Băsescu a adăugat că încă își face propriile analize, însă a observat „o campanie de o agresivitate extremă pe internet și o campanie care nu pare de sorginte românească”.

Citește și Băsescu anunţă intrarea PMP în Parlament: „Ne-am luat «aurul» înapoi din ultimele 5 secţii de votare numărate din R. Moldova”

Întrebat de moderator la ce se referă, Băsescu a răspuns: „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile care s-au mai băgat și în Brexit și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculație”.

 

Traian Băsescu: „În diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri”

 

Întrebat dacă speculația se bazează pe observațiile sale, Traian Băsescu a afirmat: „pe observațiile mele cu privire la surpriza din diaspora. Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”.

Citește și George Simion, după demisia lui Orban: „Mă bucur că ne-a ascultat!”

Întrebat, mai departe, dacă ar trebui să existe o investigație în acest sens, Băsescu a răspuns: „Nu cred că eu sunt cel îndreptățit să tragă un semnal către instituții”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel