Cum călătorești în toate țările din Europa în 2022. Ghid complet pentru Italia, Spania, Franța, Grecia, Marea Britanie

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ploile au anulat zborurile din Milano
Ploile au anulat zborurile din Milano

Turismul a început să își revină în ultima perioadă, astfel călătoriile au luat amploare, dar trebuie să fim atenți în continuare la măsurile de protecție. În Europa, abordarea s-a schimbat: restricțiile s-au relaxat și de la 1 februarie 2022 certificatul verde european este valabil 9 luni. Prin urmare, este necesar să treacă 9 luni de la finalizarea vaciinării, adică de la momentul în care au fost primite două doze de vaccin. Pentru cei care au primit Johnson & Johnson, aceasta înseamnă 270 de zile de la prima și singura injecție. Abordarea politică și epidemiologică s-a schimbat pentru că se acordă mai multă importanță statutului de vaccinare al oamenilor.

În Italia, certificatul verde are o valabilitate nelimitată doar pentru cei care au primit a treia doză. Europa consideră că persoanelor fără certificat verde ar trebui să li se permită să călătorească pe baza unui test efectuat înainte sau după sosire. În plus, li se poate cere să stea în carantină sau autoizolare atunci când sosesc din zone deosebit de afectate.



Cum obțin Certificatul verde valabil pentru a călători în Europa?

 

Se realizează în trei moduri:

- cu vaccinarea Covid-19, cu rezultatul negativ al unui test sau cu trecere prin boală. Practic codul QR valabil la nivel european funcționează ca un certificat verde.

Acestea sunt recomandările europene: atunci când călătorești, însă, trebuie să verifici ce reguli impune autoritatea sanitară a țării în care intri.

Există țări care cer să se prezinte și rezultatul negativ al unui test molecular chiar dacă ciclul de vaccinare primară a fost finalizat cu două doze și chiar dacă te-ai vindecat. Mai mult, trebuie avut în vedere faptul că indiferent dacă intricu test  într-o țară, nu înseamnă neapărat că barurile, restaurantele și discotecile nu iți vor cere dovada vaccinării.



Reguli de călătorie în Spania 2022 

 

5. -imagine fara descriere- (spania.jpg)

De astăzi, joi, 10 februarie 2022, în Spania nu mai este obligatorie purtarea măștilor în aer liber. Incidența infecțiilor săptămânale a scăzut acum la 715 cazuri la 100 de mii de locuitori. De asemenea, spitalizările sunt în scădere, datorită ratei ridicate de vaccinare: aproximativ 80% au primit două doze și 47% au primit și a treia doză.

Toți oamenii care sosesc în Spania cu avionul sau pe mare, inclusiv copiii de orice vârstă, pasagerii în tranzit către alte țări și rezidenții spanioli care se întorc acasă, trebuie să completeze un formular de verificare a stării de sănătate înainte de plecare. Călătorii trebuie să furnizeze codul QR Green pass atunci când ajung în Spania.

În cazul în care persoanele cu vârsta peste 12 ani nu sunt europene și sosesc dintr-o țară considerată cu risc ridicat, acestea trebuie să dețină certificat de vaccinare. Se aplică și în Insulele Canare. De altfel, pe site-ul instituțional al arhipelagului se precizează că, pe lângă formularul de înscriere, este necesar un certificat complet de vaccinare împotriva Covid-19 pentru toți rezidenții Marii Britanii și Irlandei de Nord cu vârsta de peste 12 ani care călătoresc direct din tara lor.

În schimb, va fi necesar un test de diagnostic pentru infecția activă cu Covid-19, indiferent de starea de vaccinare sau de infecția anterioară, numai pentru țările terțe cu risc ridicat. Vor fi acceptate testele de antigen efectuate cu maximum 24 de ore înainte de sosirea în Spania și testele NAAT (PCR, TMA, LAMP) efectuate cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Spania.

 

Reguli de călătorie în Franţa 2022 

 

2. -imagine fara descriere- (chris-karidis-nnzkznywhau-unsplash.jpg)

În Franța, certificatul verde este necesar pentru a intra în baruri și restaurante, muzee, piscine și unele mijloace de transport public. Guvernul ar dori să revoce utilizarea certificatului verde la sfârșitul lunii martie. Teritoriile franceze de peste mări pot implementa în schimb reglementări teritoriale specifice.

În orice caz, pentru a intra în Franța, din Italia, trebuie prezentată dovada vaccinării sau recuperării de la Covid-19 sau rezultatul negativ al unui test molecular sau rapid de antigen înainte de plecare (valabil 24 de ore sau 48 de ore). Deci aveți nevoie de un certificat verde. Călătorii cu vârsta peste 12 ani care nu și-au finalizat cursul de vaccinare sau nu au certificat de recuperare trebuie să completeze și o declarație în care să arate că nu prezintă simptome.

 

Reguli de călătorie în Marea Britanie 2022

 

4. -imagine fara descriere- (marea-britanie.jpg)

Călătorii cu schema de vaccinare completă și certificat verde trebuie să facă un test molecular sau LFT rapid, care urmează să fie efectuat în Marea Britanie până în a 2-a zi de la sosirea dintr-o listă de centre medicale autorizate. Dacă testul va fi pozitiv, călătorul va trebui să se autoizoleze timp de 10 zile. Aceștia trebuie să completeze, de asemenea, formularul de localizare a pasagerilor. Trebuie indicate și detaliile rezervării buffer-ului „test de ziua 2”, declarând că nu ați trecut printr-o țară cu risc ridicat în cele 10 zile anterioare sosirii în Regatul Unit și că ați finalizat un curs de vaccinare împotriva virusului cu unul dintre vaccinurile acceptate în Marea Britanie: Pfizer / BioNTech, Oxford / Astra Zeneca, Moderna, Janssen, Sinovac, Sinopharm Beijing, Covishield și Covaxin.cerere, abonamentul verde. Toate informațiile poate fi găsit pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Reguli de călătorie în Grecia 2022 

 

3. -imagine fara descriere- (grecia.jpg)

Este necesar un certificat verde pentru a intra și a vă deplasa în Grecia. De asemenea, trebuie completat un formular înainte de îmbarcare. Pe pagina instituțională a guvernului grec există o hartă actualizată a infecțiilor cu Covid. De asemenea poți fi supus unui test rapid pentru a verifica pozitivitatea. Dacă te opresc și ești selectat să susții acest test, nu există nicio obiecție: este obligatoriu. În caz contrar, îți pot refuza intrarea.

În plus, obligația de a purta măști în interior și în aer liber este încă în vigoare în Grecia. Pentru accesul la transportul public și la supermarketuri este necesară folosirea unei măști KN-95 (asemănătoare cu FFP2) sau a două măști chirurgicale. În cazul în care te descoperă pozitiv înainte de întoarcerea în Italia - există o perioadă de izolare obligatorie.

Pentru cei care au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2, chiar și după efectuarea testului de probă la intrarea în țară, autoritățile sanitare au prevăzut obligația de izolare pentru cel puțin 5 zile, a căror numărare începe din ziua respectivă. Dacă ești asimptomatic, carantina se încheie după 5 zile. În cazul în care febra continuă fără alte simptome, este obligatorie prelungirea perioadei de izolare.

La sfârșitul perioadei de izolare, este obligatorie purtarea, în următoarele 5 zile, a unei măști de tip N95/KN95/FFP2, sau a două măști (una chirurgicală si una de pânză) în același timp, suprapuse. 

 

Reguli de călătorie în Portugalia 2022 

 

6. -imagine fara descriere- (portugalia.jpg)

Pentru a merge în Portugalia (inclusiv Azore și Madeira) trebuie să completați un formular și să prezentați certificatul verde: este necesar atât pentru intrare, cât și pentru deplasarea și utilizarea spațiilor și serviciilor publice. Dacă folosiți transportul public, folosirea măștii este obligatorie.

Certificatul verde este obligatoriu dacă intrați în unități turistice sau hoteluri, restaurante (cu excepția teraselor exterioare), spectacole culturale; la evenimente cu locuri rezervate; în săli de sport, etc. Cei care au și a treia doză pot merge la discotecă, pot participa la evenimente mari și pot intra în aziluri și spitale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel