Cum arată noua planetă locuibilă pe care Elon Musk vrea s-o colonizeze

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Astronomii au descoperit cea mai apropiată planetă care ar putea fi locuibilă de om (Sursa foto: The Space Academy)
Astronomii au descoperit cea mai apropiată planetă care ar putea fi locuibilă de om (Sursa foto: The Space Academy)

Celebrul om de afaceri american Elon Musk a pus ochii pe o altă planetă pentru a o coloniza. Potrivit unor studii, Proxima Centauri B ar putea fi locuibilă.

Nu este un secret că visul lui Elon Musk, director general al Space X, este de a găsi un nou tărâm al făgăduinței pentru omenire. Acum, un nou studiu i-a atras atenția: se pare că exoplaneta Proxima b este locuibilă de către om.

Dacă Noe a construit o arcă uriașă pentru a salva omenirea și animalele de pe Pământ de potopul universal, Elon Musk, în secolul XXI, visează să creeze rachete futuriste capabile să aducă femei, bărbați, floră și faună pe o nouă planetă pe care să o numească acasă. Până acum, orizontul a fost Marte. CEO-ul companiei SpaceX a promis să trimită un milion de oameni pe planeta roșie până în 2050. Iar aceștia vor călători pe ceea ce Musk însuși a numit "arca lui Noe modernă", pentru a salva "viața de la calamitățile de pe Pământ".

Acum, un nou studiu i-a atras atenția, iar acel nou tărâm promis de CEO-ul SpaceX s-ar putea să nu mai fie Marte.

Amazing Astronomy a postat pe Twitter un studiu realizat de Institutul Goddard pentru Studii Spațiale al NASA despre Proxima Centauri b, exoplaneta 'foarte locuibilă'. Elon Musk a distribuit postarea și a comentat: "Practic, e chiar alături". CEO-ul SpaceX și-a reiterat în repetate rânduri visul de a face viața 'multiplanetară'.

Marte este în prezent o soluție provizorie, aproape, dar nu are condițiile necesare pentru a asigura viața dincolo de Pământ. Proxima Centauri b, în schimb, ar putea. Este numită "geamăna" și, după cum au explicat oamenii de știință de la NASA: "Simulările arată că există șanse mari ca planeta să fie locuibilă".

 

La ce distanță se află Proxima Centauri B

 

Există o singură problemă: planeta se află la o distanță de 4,224 ani lumină. Astfel, este cea mai apropiată planetă extrasolară cunoscută în acest moment.

Pentru a ajunge la o asemenea distanță ar fi nevoie de o tehnologie care nu există încă. De exemplu, sonda spațială interstelară Voyager 1 a Nasa, lansată în 1977, ar avea nevoie de 80.000 de ani pentru a ajunge la Proxima Centauri b. Cu toate acestea, în laboratoarele Nasa se lucrează deja la reducerea timpului de călătorie în spațiu.

Oamenii de știință ai agenției spațiale au explicat că noile sonde ar putea călători cu o viteză de 161 de milioane de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de doar 20 de ani pentru a ajunge la exoplaneta respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel