CTP, întrebare către o prezentatoare, în DIRECT: "Dumneavoastră DANSAŢI în platou în acest moment?"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a făcut astăzi câteva explicaţii surprinzătoare, la Digi24, explicând filmul "Joker, intens criticat pentru scenele de violenţă.

Înainte de a comenta filmul, gazetarul a făcut câteva scurte comentarii despre informaţiile zilei, respectiv sumele exorbitante pe care ar fi dispus PSD să le plătească pentru voturile de la moţiune, dar şi intrarea trupelor turce în Siria.

"De ce nu vorbesc de milionul de euro pentru un vot, ştirea zilei. Poate se gândesc că oi fi fost şi eu omenit cu ceva ca să nu vorbesc despre milionul ăsta de euro, nu? Nu vorbim din pricina unui cuvințel: surse. Eu nu comentez așa ceva. Aș fi putut să vorbesc, dar atâta vreme cât nu există nici măcar o mărturie sub anonimat, un capăt de probă, eu, jurnalist de modă veche, nu pot să comentez.

Așa că, o să vă întreb pe dumneavoastră dacă aveți de gând să dansați prin studio", a întrebat-o Cristian Tudor Popescu, pe moderatoarea Digi24, chiar în direct.

Citeşte şi: Denise Rifai ANUNŢ FINAL: "Viorica mâine pleacă acasă cu toate broşele ei!"

Teodora Tompea a răspuns: "În acest moment, chiar nu". Cristian Tudor Popescu a continuat:

"Păi, foarte rău faceţi! Pentru că s-a întâmplat un lucru care ar trebui să ne facă şi pe dvs, în studio, şi pe mine aasă, să dansăm, să cântăm, să sărim, să ieşim în stradă şi să începem să spargem, să dăm foc, să punem mâna pe nişte bâte de baseball şi să le dăm oamenilor în cap. Ştiţi de ce? Pentur că armata ruscă a intrat în Siria şi acolo se omoară oameni acum. Şi acum, în semn de rezonanţă şi solidaritate cu ce se întâmplă acolo, asta ar trebui să facem şi noi acum, în Bucureşti. Ştiţi ce frumos se văd maşinile care ard? Acum se întunecă. Se vede foarte frumos! Morţii Întinşi pe jos... e o celebrare, o eliberare în felul ăsta! Aceasta este soluţia! Asta înseamnă să fii liber! Să fii liber înseamnă cum vrem, aşa facem!

Nu altceva propune filmul ăsta, "Joker". El este construit cu trucuri hollywoodiene pentru a justifica această dezlănțuire de violență din final. Ni se prezintă un caz al unui bolnav psihic - rețetă hollywoodiană verificată -, care a fost abuzat în copilărie.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, MESAJ pentru "cârcotaşi": "Ce am făcut pănă acum? M-am suit în capul lor"

Justificarea regizorului în legătură cu acest film - care încearcă să spună adevărul despre societatea americană - știți cum sună: exact ca titlul pe care le-a dat Erdogan: „Primăvara păcii”.

În artă nu există subiecte interzise, poți să abordezi orice, tot ce este în jur - viol, crimă, pedofilie, incest, uciderea părinților de către copil -, aceste lucruri există, chiar și despre închipuiri demente ale minții umane, dar cu o singură condiție: sensul ultim al operei de artă trebuie să cadă în uman, nu în antiuman, oricât de dur ar fi acel film. Sensul ultim al artei este în interiorul umanului și nu în afara și împotriva lui. Joker exact asta face", a explicat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel