Cristian Diaconescu: „PSD este singurul partid care a impus o variantă toxică, ce scoate România din UE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PSD este singurul partid care a impus o variantă toxică, ce scoate România din Uniunea Europeană, iar acest partid riscă să aibă soarta PNȚCD dacă, după ce a pierdut mare parte din încrederea unei națiuni, nu își va schimba atitudinea, a spus, într-un interviu pentru HotNews.ro, fostul vicepreședinte al PSD Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu a afirmat că, dincolo de manipulări, de informații contrafăcute și de mesageri publici bine sprijiniți din anumite zone media, la votul de duminică românii au spus „nu, noi nu suntem anti-europeni”.

„Au dat un anume tip de semnal pe care doar să fii incoerent din punct de vedere politic și să nu-l înțelegi. Tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani legat de statul de drept trebuie să se schimbe. Cel chemat să schimbe este cel care are forța politică. Sper că în al douăsprezecelea ceas vor înțelege ce e de făcut sau, mai bine zis, ceea ce nu e de făcut, astfel încât să vii în întâmpinarea societății. Dacă mergi și sfidezi în continuare această situație, mergi împotriva intereselor României", a declarat fostul ministru Cristian Diaconescu.

 

Diaconescu: „Românii au spus că trebuie oprit acest asalt”

 

El a afirmat că la PSD responsabilitatea este colectivă, cu toții fiind părtași la tot ce s-a întâmplat.

„Este singurul partid care a impus o variantă toxică, ce scoate România din Uniunea Europeană. Din această perspectivă, românii au spus că trebuie oprit acest asalt. Să-l oprească și să schimbe cursul, să nu mai rămână pe contrasensul Uniunii Europene", a mai spus fostul lider al PSD.

El crede că PSD riscă să repete soarta PNȚCD, pentru că, "după ce ai pierdut jumătate din încrederea unei națiuni, trebuie, cel puțin din bun simț, să ieși un pic din atenția publică, să îți reconsideri politicile publice, construcția de personal, atitudinea".

„Este o responsabilitate colectivă, nu cred în schimbarea unuia sau altuia, mai ales când cel care a fost înainte nu a fost schimbat din funcție de partid, ci printr-un factor din exterior. Iar cât era în funcție era stimat, iubit și avea unanimitate. Toți au spus că îl vor în continuare președinte, deci toți au responsabilitate", crede fostul vicepreședinte al PSD.

Cristian Diaconescu a mai spus că deocamdată nu este dispus să revină în actuala viață politică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel