Cristian Chifoi: Românii care pleacă în străinătate cumpără case în țară în care nu vor locui niciodată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cristian Chifoi: Românii care pleacă în străinătate fac o greșeală enormă / Foto: Captură video youtube
Cristian Chifoi: Românii care pleacă în străinătate fac o greșeală enormă / Foto: Captură video youtube

Sunt la mii de kilometri distanţă de țara lor, însă continuă să investească în locurile în care s-au născut, prin intermediul unor case care nu vor deveni niciodată „acasă”, susține antreprenorul Cristian Chifoi. Aceasta este situația în care se află milioanele de români din Diaspora care cheltuiesc anual mii de euro în construirea unor case în ţară, mai spune acesta. 

Cristian Chifoi, anteprenor de succes, specialist în afaceri și vlogger, a cucerit rețelele sociale cu sfaturile sale despre cum să îți construiești un viitor strălucit. Recent, a vorbit într-un clip de pe TikTok, despre greșelile pe care le fac românii plecați la muncă în străinătate, din cauza unei educații financiare slabe în România.

Conform lui Cristian Chifoi, una dintre cele mai mari și comune greșeli a românilor din Diaspora este ridicarea unei case foarte scumpe în țară, în loc să își creeze condiții bune, în străinătate. Iată ce spune antreprenorul:

 

„Românii care pleacă în străinătate fac o greșeală enormă”

 

„Românii care pleacă în străinătate fac o greșeală enormă. Uite de ce. În majoritate românași noștri pleacă în străinătate pentru un trai mai bun. Nu doar un trai mai bun pentru acolo, ci și să producă pentru familie mai mulți bani acolo, față de cât ar produce în țară.

Două probleme pe care le-am văzut până acum la oamenii care pleacă din România să muncească în străinătate pe mai mulți bani:

1. Acolo nu o să fie mai fericiți și vor simți dor de casă, negreșit.

2. O să vină acasă în vacanțe și își vor sparge banii pe mașini scumpe și pe opulență doar ca să arate că ei muncesc în străinătate și o duc bine.

3. Banii pe care îi fac în străinătate îi vor folosi ca să își construiască o casă undeva, la țară, case mari și opulente, ca să vadă lumea că au bani. 

Într-un final, însă, se vor stabili în țara în care au plecat, pentru că ce pot face acasă? Așa că toți banii munciți cu transpirație, cu sudoare și cu stres vor intra într-o casă, care nu va fi niciodată locuită. Pentru că nici măcar copiii lor nu vor sta acolo.

Asta înseamnă educație financiară foarte slabă. Sunt și cazuri în care nu se întâmplă chestia asta, dar în majoritate da.”, explică Cristian Chifoi.

Conform unui studiu realizat acum câțiva ani, Moldova este zona cu numărul cel mai mare de locuințe construite prin banii românilor care lucrează în străinătate, reiese dintr-o analiză ZF pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică.

 

Românii din străinătate au trimis 4 miliarde de euro în țară în 2022

 

Până în prezent românii care lucrează în străinătate au trimis rudelor din țară peste patru miliarde de euro, mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Conform ultimelor date, românii din Marea Britanie au trimis în țară, anul acesta, aproape 900 de milioane de euro, scrie romani.co.uk. În plus, comunitatea de români de acolo ia amploare de la an la an. Numai anul trecut, s-au născut în Marea Britanie 16.000 de copii români, potrivit Ministerului de externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel