Creștinii, în minoritate în Anglia și Țara Galilor pentru prima dată în istorie. Ce au declarat cei mai mulți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Creștinii, în minoritate în Anglia și Țara Galilor pentru prima dată în istorie. Ce au declarat cei mai mulți / Foto: Unsplash
Creștinii, în minoritate în Anglia și Țara Galilor pentru prima dată în istorie. Ce au declarat cei mai mulți / Foto: Unsplash

Mai puțin de jumătate din populația Angliei și Țării Galilor s-a declarat creștină la recensământul din 2021, ceea ce face ca religia oficială a Regatului Unit să fie minoritară pentru prima dată în istorie.

Potrivit datelor publicate marți de Oficiul Național de Statistică (ONS), în sondajul de anul trecut, 46,2% dintre aceștia au declarat că sunt creștini devotați, față de 59,3% în 2011.

 

37,2% dintre persoane au bifat căsuța "fără religie"

 

În timp ce statisticile arată o creștere a numărului celor care au declarat că sunt musulmani sau hinduși, cel mai mare salt a fost înregistrat în rândul celor care au bifat căsuța "fără religie", cu 37,2%, în timp ce în urmă cu 10 ani cifra era de 25,2%.

Este oficial, nu mai suntem o țară creștină, a comentat directorul executiv al National Secular Society, Stephen Evans, în timp ce arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, a deplâns sfârșitul unei epoci în care majoritatea oamenilor se declarau automat creștini.

Însă, arhiepiscopul ar fi spus că biserica va continua să lucreze și să ajungă mai aproape de sufletul populației pentru a câștiga adepți.

 

Românii, a treia cea mai răspândită naționalitate din Regatul Unit

 

Recensământul a mai arătat că poloneza rămâne cea mai răspândită identitate în ambele teritorii britanice după cea britanică, urmată de cea românească și indiană, în timp ce numărul irlandezilor a scăzut.

81,7% dintre englezi și galezi s-au identificat ca fiind albi, în timp ce Londra a rămas cel mai multietnic oraș din țară, 91,9% dintre aceștia declarând că engleza este prima lor limbă și 7,1% declarând că știu engleza, dar nu o folosesc în mod regulat, conform presei străine.

Vezi și

 

Un milion de români în Anglia, recenzați oficial, cei mai numeroși după localnici. De ce numărul lor ar putea fi dublu

 

Românii au cucerit Anglia şi formează cea mai mai mare minoritate din această ţară. Acest lucru a devenit evident după ce ai noştri au cerut permis de şedere pe teritoriul englez.

Peste 1 milion de conaţionali sunt în această situaţie. Autorităţile de la Londra nu i-au socotit, însă, şi pe cei cu dublă cetăţenie, care nu au fost nevoiţi să se înscrie în sistem. Pe de altă parte, de când cu Brexitul, toţi românii care vor să muncească în Regatul Unit au nevoie de viză.

Continuă știrea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel