Cresc chiriile în orașele mari din Italia: "Va deveni din ce în ce mai rău"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: pexels
sursa foto: pexels

Jonathan Bazzi, un milanez de 37 de ani, celebru pentru cărțile pe care le-a scris, spune că prețurile la chirii în Milano au devenit mult prea mari, iar situația ar putea deveni chiar mai rea de atât. 

Ultimele date privind prețurile din cartierele orașului Milano arată că cele mai mari creșteri procentuale s-au înregistrat în suburbiile mai ieftine ale orașului (cum ar fi Bovisasca sau Ponte Lambro).

„Acum este o practică obișnuită să ceri 700 pentru o cameră și cel puțin 1000 pentru o garsonieră. Și va deveni din ce în ce mai rău," comentează cu amărăciune scriitorul.

„Aceste standarde nu sunt durabile”. Acesta continuă: „ Încep să cred că viitorul meu nu va mai fi aici, în orașul meu". 

Peste 3.000 de like-uri și 310 de redistribuiri a strâns imediat postarea sa. Sunt o mulțime de persoane care cer politicienilor să intervină. Sunt mulți cei care fac comparații cu alte orașe, cei care pun accent pe venitul salarial.

Ce se întâmplă cu prețurile caselor în Italia


Scăderea vânzărilor la case și creditele luate mult mai greu vor duce cumulat la creșterea prețului pentru imobile.

Acesta este scenariul avut în vedere de Corriere pentru piața rezidențială italiană de acum și până la sfârșitul anului 2024. În comparație cu previziunile făcute la începutul anului, există ușoare corecții în scădere, dar războiul, inflația și riscul de recesiune au avut de departe un impact mai mic decât se aștepta, iar explicația dată de centrul de studii pe care-l citează publicația italiană este cererea de locuințe care se află la un nivel record: 3,7% dintre italieni caută în prezent o casă de cumpărat și alți 9,6% spun că doresc să înceapă o căutare în cursul anului.

În ceea ce privește vânzările, anul 2022 ar trebui să se închidă cu o scădere de 5,6 la sută față de cifrele record din 2021; trebuie spus, totuși, că datele oficiale pe  primul trimestru au arătat o creștere de 12 la sută. 

În al doilea trimestru a existat o anumită încetinire a activităților de vânzări. O scădere mai semnificativă este prognozată pentru anul viitor, în timp ce în 2024 ar trebui să existe o ușoară redresare. Dacă previziunile sunt respectate, înseamnă totuși stabilirea prețurilor peste nivelurile de dinaintea pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel