Cozi la frontierele României. Şoferii de TIR aşteaptă aproape patru ore să iasă din ţară

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

TIR-urile care ies din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează, joi, cozi de aproximativ zece kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat 220 de minute pentru trecerea frontierei după ce, de la începutul acestei săptămâni, partea bulgară a început efectuarea unor lucrări de reparaţii la carosabilul de pe Podul Prieteniei şi traficul de desfăşoară pe o singură bandă, iar noaptea, între orele 20,00-24,00, este oprit în totalitate.

Potrivit ITPF Giurgiu, în perioada 26-29 aprilie, pe partea bulgară a Podului Giurgiu-Ruse se derulează lucrări de reparaţie a carosabilului, iar traficul peste pod se desfăşoară cu dificultate, aspect ce a determinat creşterea timpului de aşteptare în PTF Giurgiu Rutier, în mod special pentru autovehiculele de transport marfă.

În intervalul orar 20,00-24,00 al fiecărei zile din perioada sus menţionată, traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse este oprit, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ale carosabilului.

De asemenea, în afara intervalului orar respectiv, când circulaţia nu este oprită, traficul în zona care necesită reparaţie este îngreunat, deoarece se desfăşoară pe o singură bandă de mers şi este reglementat de indicatoare rutiere.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru camioane la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 220 de minute şi de 30 de minute la intrarea în ţară, iar pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 30 de minute la ieşirea din România şi 20 de minute la intrarea în ţară prin PTF Giurgiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel