Cozi kilometrice la frontiera României. Şoferii sunt nevoiţi să aştepte peste 2 ore

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

TIR-urile care ies din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, formează cozi de aproximativ cinci kilometri şi au de aşteptat 140 de minute pentru trecerea frontierei, ca urmare a lucrărilor de reparaţie la carosabil executate de partea bulgară la Podul Prieteniei.

"Având în vedere faptul că, în perioada 26-29 aprilie, la partea bulgară a Podului Prieteniei, Giurgiu-Ruse, se derulează lucrări de reparaţie a carosabilului, traficul peste pod se desfăşoară cu dificultate, aspect ce a determinat creşterea timpului de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, în mod special pentru autovehiculele de transport marfă. Reamintim faptul că, intervalul orar 20,00-24,00 al fiecărei zile din perioada sus menţionată, traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse va fi oprit, pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ale carosabilului", se arată într-un comunicat de presă emis, marţi, de ITPF Giurgiu.

De asemenea, în afara intervalului orar respectiv, când circulaţia nu este oprită, traficul în zona care necesită reparaţie este îngreunat, deoarece se desfăşoară pe o singură bandă de mers şi este reglementat de indicatoare rutiere.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Republica Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru aproximativ 3.300 mijloace de transport, dintre care 2.161 autovehicule de transport marfă.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare la ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este de 140 de minute şi de 60 de minute la intrarea în ţară pentru camioane.

Pentru autoturisme, timpul de aşteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire din ţară prin PTF Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel